"Düşmanımızın üniforması olan başörtüsünü çıkarın!"

Fransa'da Elisabeth Levy isimli bir gazeteci, başı kesilerek öldürülen Samuel Paty'nin anısına ilginç bir talepte bulundu. Başörtüsünü "düşmanların üniforması" olarak nitelendiren gazeteci, birkaç günlüğüne de olsa Müslümanların başörtülerini çıkarmaları gerektiğini ifade etti. 

DÜNYA 27.10.2020, 09:38
"Düşmanımızın üniforması olan başörtüsünü çıkarın!"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un son dönemde İslam karşıtı söylemleri gündemde.

İslamiyet'in bir dünya sorunu haline geldiğini belirten Macron, söz konusu dinin birçok bölgede krize neden olduğunu iddia etmişti. Aşırılıkçılık ile mücadele kavramı altında Müslümanları hedef gösteren Macron, başörtüsünün Müslümanlar tarafından provokasyon malzemesi olarak takıldığını ileri sürmüştü.

Bunun üzerine Charlie Hebdo isimli derginin Hz. Muhammed'e çirkin bir şekilde hakaret eden karikatürleri devlet binalarına yansıtılmış, birçok Müslüman ülkesi Fransa'ya yönelik boykot uygulamasına başlamıştı. Macron ise gelen tepkilere aldırmadan bu durumu "özgürlük" olarak nitelendirmişti. 

"Siyasal İslam'ın sembolü"

Fransa'da Elisabeth Levy isimli bir gazeteci de Macron'un hastalıklı zihniyetini destekler nitelikte açıklamalarda bulundu.

Başörtüsünün pek çok insan için siyasal İslam'ın sembolü olduğunu ileri süren Elisabeth Levy, birçok Müslüman'ın "Bizler de Fransız vatandaşıyız." dediğini söyledi. 

"Başörtünüzü çıkarın"

Elisabeth Levy, başörtüsünü "düşmanların üniforması" olarak nitelendirirken, 16 Ekim günü başı kesilerek öldürülen Samuel Paty'nin anısına garip bir talepte bulundu.

Birkaç günlüğüne de olsa Müslümanların "sağduyulu olmaları" ve "başörtülerini çıkarmaları gerektiğini" söyleyen Elisabeth Levy'nin bu açıklamaları tepki çekti. 

Sosyal medya kullanıcılarından bazıları, Elisabeth Levy'nin uyuşturucu madde kullandığını veya sarhoş olduğunu ifade etti. 

Ne olmuştu?

Fransa'da öğretmen olan Samuel Paty, Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürlerini öğrencilerine göstermişti.

Söz konusu öğretmen, 16 Ekim 2020'de Çeçen kökenli Abdullah Abuyedoviç Anzorov tarafından başı kesilerek öldürülmüştü. 

Macron, söz konusu olayı "İslamcı bir terör saldırısı" olarak nitelendirmiş, "öğrencilere ifade özgürlüğünü öğrettiği" gerekçesiyle Samuel Paty'nin cinayete kurban gittiğini söylemişti. 

Yorumlar (0)