Tokat’ta bir deprem daha oldu: Bakan Koca yaralı sayısını açıkladı

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından 4,4 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi. Depremde panik yaparak kaçmaya çalışan 5 kişi yaralanırken, Yozgat’ta 2 ev ve Tokat’ta 5 ahırın yıkıldığı ifade edildi.

GÜNDEM 18.04.2024, 18:49 19.04.2024, 01:21 Şeyda Gül
Tokat’ta bir deprem daha oldu: Bakan Koca yaralı sayısını açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11sıralarında 5,6 büyüklüğünde, saat 21.43'te 4 büyüklüğünde ve 22.31’de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

5 yaralı var

Depremin merkez üssü Tokat’ın Sulusaray ilçesinde depremin etkisiyle panik yaşayarak kaçmaya çalışan 5 kişinin yaralanarak ilçedeki devlet hastanesinde tedavi altına alındığı öğrenildi.

1 kişi etkilendi

Tokat Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde; Tokat Yeşilyurt ilçesinde 1 kişinin etkilendiğini ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sulusaray ilçesinde bir ev ve bir cami minaresi yıkıldığını ve etkilenen olmadığını söyledi. “Tokat’ın Artova ilçesinde bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Yozgat İli Gümüşsuyu Köyünde bir ev, Yelken Köyünde bir ev, Elmalıçiftliği Köyünde bir ev yıkılmış olup etkilenen olmamıştır” diyen Bakan Koca, il genelinde 15 ambulans, 3 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Yozgat ilinden 5 ambulans, 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Sivas İlinden 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracının bölgeye görevlendirildiğini ifade etti. Bakan Koca, “Depremi hisseden vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun. Allah ülkemizi felaketlerden korusun” dedi.  

Eğitime 1 gün ara verildi

Depremin ardından eğitim öğretime bir gün ara verildiğini duyuran Tokat Valiliği açıklamasında, evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar için gerekli hazırlıkların yapıldığı kaydedildi. Yurtlarda, spor salonları ve misafirhanelerde vatandaşları misafir edilecekleri vurgulanan açıklamada, eğitime 1gün ara verildiği aktarıldı.

Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada ise 3 ilçesinde de okullar 1 gün süreyle tatil edildiği ifade edildi. Deprem dolayısıyla Çekerek, Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde Cuma günü eğitim ve öğretime ara verildiği duyurulan açıklamada, evlerine girmekte çekinen vatandaşların spor salonlarında misafir edileceği belirtildi.

Bir ev ve 5 ahır etkilendi

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, saat 18.11 sıralarında merkez üssü Sulusaray ilçesinde deprem olduğu duyuruldu. 5,6 büyüklüğünde kaydedilen sarsıntının 5,99 kilometre derinlikte olduğu ifade edildi. Sivas başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen depremin ardından AFAD, depreme ilişkin gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi.Depremin ardından saha çalışmalarına ilişkin bilgi paylaşan AFAD, “Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Bazı köy evleri yıkıldı

Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, NTV canlı yayında Buğdaylı köyünde bazı evler ve 2 minarenin yıkıldığını söyledi. Kılıç, “Şu ana kadar ölü, yaralı bildirimi olmadı” dedi.

Şehir merkezinde ciddi bir sorun yok

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu ise "Şehir merkezinde ciddi bir sorun yok" ifadesini kullandı.

Gerekli çalışmalara başladık

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesi merkezli depremin ardından “Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Ekiplerimiz durum değerlendirmesi yapıyor. Gerekli çalışmalara başladık” açıklamasında bulundu.

Tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır

Depremin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valisi, AFAD ve ilgili kurumlarının tüm ekiplerinin saha taramalarına başladığını belirtti. Gelişmeleri takip ettiklerini altını çizen Bakan Yerlikaya, “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

İlgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürüyor

Tokat'ta meydana gelen depreme ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise “Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5,6 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürüyor. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” dedi.

Yorumlar (0)