Bakan Tekin açıkladı: Öğretmen atamalarında ve özel okul fiyatlarında son durum

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı programda öğretmen atamalarına ve özel okul fiyatlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

EĞİTİM 01.05.2024, 18:39 Şeyda Gül
Bakan Tekin açıkladı: Öğretmen atamalarında ve özel okul fiyatlarında son durum

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı televizyon programında yeni müfredatı değerlendirdi. “Yenilikleri takip etmeliyiz. Müfredatın belirli aralıklarla değiştirilmesi elzemdir. Haziran ayında bakan olarak çalışmaya başladım yüzlerce öğretmen odasında öğretmen arkadaşlarla sohbet ettik” diyen Bakan Tekin, bunun ötesinde her ayın Cumartesi günü bakanlığın E-Okul sisteminden bir öğretmenler günü etkinliği yaptıklarını kaydetti. Bu etkinliğin tamamında yapmaları ve gündemlerine almaları gereken konuları tartışlarını ifade eden Bakan Tekin, öğretmenlerin ısrarlı bir şekilde haftalık ders saatlerin 2'şer 3'er saat artırılmasını talep ettiği yönünde görüşleri olduğunu söyledi. Çocukların kendilerine verilen kısıtlı zaman içerisinde öğrenmeleri bilmeleri gereken konulara yeterince vakıf olamadan yüzeysel bir şekilde öğrenmiş olduğunu aktaran Bakan Tekin, “İstediğimiz kalıcı öğrenmeyi sağlayamıyoruz. Öğretmenlerimiz de asla öğrencilere istedikleri şekilde sunamayacakları bilgileri o kısa zaman aralığında yetişmesini istiyoruz. Sistemin çıktılarına baktığımızda öğrenciler başarısız, öğretmen arkadaşlarımız sanki görevlerini yapamıyorlarmış gibi bir imaj oluşuyor” dedi.

Öğretmen atamalarına ilişkin açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanı olarak genç kardeşlerimizin bir ağabeyi olarak atanmaları sürecini en yakından takip ettiğini dile getiren Bakan Tekin, öğretmen ihtiyacıyla ekonomik koşul birlikte değerlendirildiğini ifade etti. Bu konudaki çalışmaları yapmaya devam ettiklerini vurgulayan Bakan Tekin, bakanlık bünyesindeki ihtiyacın ne kadar olduğunu sağlıklı şekilde ortaya koymak zorunda olduklarını belirtti. İhtiyaçları olan kadro sayısını Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştıklarının bilgisini veren Bakan Tekin, “Önümüzdeki hafta kabine toplantısında Başkan Erdoğan'ın onayını aldıktan sonra gerekli açıklamayı yapacağız. 130'a yakın branşta atama yapıyoruz. Her branş eşit derecede önemlidir” ifadelerini kullandı.

Özel okul fiyatlarındaki artış

Ekonomik süreç özel okul sektöründe de bir kırılmaya sebebiyet verdiğini belirten Bakan Tekin, bu kırılma sebebiyle özel okulların öğrenci kaybıyla karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Orada kontrolün istenildiği şekilde yürümediğine dair bir algı olduğunu ifade eden Bakan Tekin, özel okullardaki yıllık eğitim öğretim ücretindeki artış miktarını bir mevzuata koyduklarını dile getirdi. Ara sınıflardaki öğrenciler için ne kadar bir ücret ödeyeceğiniz yönetmelikçe tanımlanmış durumda olduğunu aktaran Bakan Tekin, özel okullarında bu artışa uymak zorunda olduğunun altını çizdi. Buna uymayan özel okullarla ilgili olarak bakanlığın yaptırım uygulama hakkında sahip olduğunu aktaran Bakan Tekin, “Ancak bakanlık olarak denetleyemediğimiz alan çocuklarımızı ilk defa okula kaydettirirken ödeyeceğiniz ücretle ilgili olarak bir denetim yetkisi yok” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)