Tokat peş peşe sallandı: 3 ilçede okullar tatil edildi

Tokat Sulusaray'da peş peşe yaşanan 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki iki depremin ardından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, üç ilçede okulların tatil edildiğini bildirdi.

YAŞAM 18.04.2024, 11:10 Buse Önder
Tokat peş peşe sallandı: 3 ilçede okullar tatil edildi

AFAD'ın verilerine göre, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 01.06'da merkez üssü olan 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi. Yaklaşık bir buçuk saat sonra yine Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı yaşandı.

3 ilçede okullar tatil edildi

Depremin ardından AFAD ekipleri, kent genelinde kontrol çalışmalarını başlattı. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde okulların bugün tatil edildiğini duyurdu. Hatipoğlu, bölgede ara ara artçı depremlerin yaşandığını belirtirken, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade etti.

‘Olumsuz herhangi bir durum yok’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tokat'ta meydana gelen deprem sonrasında gelişmelerin takip edildiğini belirtti. Yerlikaya, olumsuz bir durumun olmadığını vurgulayarak, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini ifade etti. Bakan Yerlikaya, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve ülkenin afetlerden korunması temennisinde bulundu.

Yorumlar (0)