Esenyurt’ta bir garip "kapan" hikayesi: Dakikalarca savaş verdiler

Esenyurt'ta, ters yöne girişi engellemek için sokağa konulan kapan, sürücüleri durduramadı. Kapan engelini aşmak için dakikalarca uğraşan ve paspas yardımıyla geçen gençlerin çabası ise kameralara yansıdı.

YAŞAM 30.04.2024, 10:08 01.05.2024, 09:18 Buse Önder
Esenyurt’ta bir garip "kapan" hikayesi: Dakikalarca savaş verdiler

Akçaburgaz Mahallesi’nde sürekli kazaların yaşandığı 1566 Sokak’ta ters yön ihlalini engellemek için belediye ekiplerince kapan konuldu. Ancak kapanlı önlem, kural tanımaz sürücüleri durduramadı. Sokakta kapan olduğunu bilen birçok sürücü, çeşitli yöntemlerle engelleri aşarak yoluna devam etmeye çalıştı.

Kapanı gördükleri halde, 100 metre ilerideki dönüşü kullanmak yerine dakikalarca uğraşarak paspas yöntemi ile kapanı aşan gençlerin görüntüleri kameralara yansıdı.

Bölgede çalışan Ali Gürsoy, sürücülerin sürekli ısrarla bu yolu kullandığını vurgulayarak, “Bu sokağın sonunda ne var biz de merak ediyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

‘Dakikalarca kapanı geçmeye uğraşıyorlar’

Kazaların devam ettiği sokakta bazı sürücülerin ise dikkatsizce kapana girerek lastiklerini patlattığı görüldü. Şans eseri lastiği patlamadan yoluna devam eden sürücüler de oldu.

Bölgede sürekli kaza olması sebebiyle belediye ekiplerince sokağa kapan konduğunu vurgulayan Gürsoy, sürücülerin kaldırımdan geçmeye çalıştıklarını ya da paspas koyarak kapanı aşmaya çalıştıklarını belirtti.

“Sokağın sonunda ne var biz de merak ediyoruz. Kapanı gördükleri halde geçmeye çalışıyorlar. Yüz metre ileride dönüş yok. Yüz metre dolanmaktansa dakikalarca uğraşıp kapanı geçmeye çalışıyorlar" diye konuşan Gürsoy, sokakta birçok trafik kazasının yaşandığını ve bazı sürücülerin dikkatsizce kapandan geçerek lastiklerini patlattığını belirtti.

Yorumlar (0)