Kıbrıs Rum Kesimi'nde camiye çirkin saldırı

Kıbrıs Rum Kesimi'nin Limasol kentinde camiye sprey boyayla yapılan saldırıya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sert tepki gösterilerek “Tahammülsüzlüğün açık bir tezahürüdür” denildi.

DÜNYA 16.05.2024, 09:47 17.05.2024, 10:17 Şeyda Gül
Kıbrıs Rum Kesimi'nde camiye çirkin saldırı

Kıbrıs Rum Kesimi'nin Limasol kentinde camiye yapıla aşağılık saldırının ardından KKTC Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Limasol kentindeki tarihi Arnavut Camii'nin duvarlarına yazılar yazıldığı belirtilen açıklamada, caminin tahribata uğratıldığı bilgisine de yer verildi.  

Camiye yapılan saldırı şiddetle kınandı

Kıbrıs Türk halkının kültürel ve dini mirasına yapılan saldırının cezasız kalmaması, faillerin en kısa zamanda tespit edilerek cezalandırılması gerektiği belirtilen açıklamada, bu gibi saldırıların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması istendi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bu yöndeki saldırılar, Güney’deki ırkçı zihniyetin, Türk ve İslam varlığına karşı beslenen tahammülsüzlüğün açık bir tezahürüdür” denildi.

Limasol’daki bir futbol kulübünün sloganı ve logoları çizildi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) Limasol bölgesinde bulunan Arnavut Camisi'ne sprey boyayla düzenlenen saldırıda caminin duvarlarına sprey boya ile Limasol’daki bir futbol kulübünün sloganı ve logoları çizildi.

Tüm dini eserlere sahip çıkıyoruz

Kıbrıs Vakıflar İdaresi tarafından yapılan açıklamada, Arnavut Camisi'ne yapılan saldırı kınandı. Son yıllarda Güney Kıbrıs’ta Müslümanların ibadet yerlerine yapılan saldırıların artmasından endişe duyulduğu ifade edilen açıklamada, yürütülen tüm çalışmalarda dil, din, ırk ayırt etmeden her mezhebe saygı duyulduğu ve tüm dini eserlere sahip çıktıkları kaydedildi. Açıklamada, sıkça karşılaşılan provoke edici saldırıların bir an önce son bulması çağrısında bulunulurken olaya karışanların ilgili merciler tarafından derhal tespit edilmesi talep edildi.

Yorumlar (0)