Macron yüzünden millî takımı bıraktı!

Fransa Milli Takımı'nda forma giyen Paul Pogba, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı söylemleri nedeniyle millî takım ile yollarını ayırmaya karar verdi. 

SPOR 26.10.2020, 12:07 26.10.2020, 12:31
Macron yüzünden millî takımı bıraktı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, İslamiyet'in dünya sorunu olduğunu iddia etmişti. İslamiyet'in dünyanın birçok bölgesinde kriz yarattığını ileri süren Macron, ülkesindeki bazı insanların başörtüsünü provokasyon aracı olarak taktığını söylemişti.

Macron, Müslüman ebeveynlerden bazılarının, çocuklarını müzik dersine ve havuza göndermediğini, bunun sıkıntı yarattığını belirtmişti. Aşırılıkçılık ile mücadele bahanesine sığınarak İslam düşmanlığı yapan Macron, dini cemaatlere bağlı kurumların daha ciddi bir şekilde denetleneceğini ifade etmişti.

Son olarak Chalie Hebdo adlı derginin Hz. Muhammed'e skandal bir şekilde hakaret ettiği karikatürleri devlet binalarına yansıtılmış, birçok Müslüman ülkesinde Fransa karşıtı gösteriler başlamıştı. Macron ise yapılan skandal hareketi savunarak, bunun "özgürlük" olduğunu söylemişti. 

Paul Pogba takımı bıraktı!

Bunun üzerine Fransa Milli Takımı'nda forma giyen Paul Pogba, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslamiyet karşıtı söylemleri nedeniyle millî takım ile yollarını ayırmaya karar verdi. 

Söz konusu haber, The Sun isimli İngiliz gazetesinde yer aldı. Paul Pogba'nın kararını duyuran gazete, Macron'un Müslümanlara yönelik hakaretleri sebebiyle 27 yaşındaki oyuncunun millî takımdan ayrıldığını bildirdi.

Yorumlar (0)