Miçotakis'ten Erdoğan'a tepki, Macron'a destek!

İslam düşmanlığı yapan Macron'a "Zihinsel tedaviye ihtiyacı var" diyen Erdoğan'a tepki gösteren Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Macron'un yanında olduklarını vurguladı.

GÜNDEM 26.10.2020, 10:12 26.10.2020, 17:45
Miçotakis'ten Erdoğan'a tepki, Macron'a destek!

Önceki gün Kayseri'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 7. Olağan İl Kongresi'nde, her fırsatta İslam'a ve Müslümanlara olan kinini ortaya koyan ve son günlerde Hz. Muhammed'i hedef alan açıklamalar yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yüklenmiş ve İslam düşmanlığı sebebiyle sert tepki göstermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emmanuel Macron için, "Macron denilen zatın Müslümanlarla ve İslam ile derdi nedir?" diye sormuş ve Macron'un zihinsel bağlamda tedavi olmaya ihtiyacının bulunduğunu söylemişti.

Nefret dili kullanan kim?

Hz. Muhammed'e, İslam'a, İslam'ın değerlerine ve Müslümanlara karşı nefret dili kullanan Macron'u savunan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Erdoğan'ın Macron'a yönelik hakaretlerinin ve Fransa'yı hedef alan nefret dilinin asla kabul edilemez olduğunu" savunarak, "Yunanistan olarak Emmanuel Macron ve Fransa halkıyla tam destek ve dayanışma içerisinde olduklarını" vurguladı.

Macron'un son günlerdeki İslam karşıtlığı çıkışı

Geçtiğimiz hafta, okuldaki dersinde Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatür gösteren Samuel Paty isimli öğretmen, Paris yakınlarında bulunan Conflans-Sainte-Honorine semtinde öldürülmüştü. Yangına benzin taşıyan Emmanuel Macron ise katıldığı cenaze töreninde, Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri yayınlamaya devam edeceklerini söylemişti.

Macron'un bu açıklamalarının ardından Fransa'da meydanlara bakan kamu binaların ön cephesine o iğrenç karikatürler asılmıştı.

Fransa'da yayın yapan sözde mizah dergisi Charlie Hebdo'nun yayınladığı Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürler, en son dün gece Montpellier ve Toulouse kentlerinde kamu binalarına yansıtılmıştı.

Yorumlar (0)