CHP lideri Özel: "Bakanlığı ayıracağız, bakanı engelli yapacağız"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kara Ahlatlıbel'de düzenlenen Engelsiz Yarınlar Buluşması'nda önemli mesajlar verdi. Cumhur İttifakı ortaklarına ve tüm muhalefete çağrıda bulunan Özel, "Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları problemleri çözmek için gelin beraber çalışalım." dedi. CHP iktidarında sadece engelli vatandaşların sorunları ile bir bakanın ilgileneceğini kaydeden Özgür Özel, "O bakanın kendisi de engelli olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını ikiye ayıracağız." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 16.05.2024, 17:04 16.05.2024, 17:10 Hakan Öksüz
CHP lideri Özel: "Bakanlığı ayıracağız, bakanı engelli yapacağız"

CHP Kadın Kolları Başkanlığı ile Ankara İl Başkanlığı tarafından Ahlatlıbel'de gerçekleştirilen Engelsiz Yarınlar Buluşması'na katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin sonucunda Ankara'da 17 belediyeyi yönettiklerini hatırlattı.

Engelli hakları ve engelsiz kent vurgusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra başkentteki 16 ilçe yönetiminin de kendilerinde olduğunu vurgulayan Özel, "Bu belediyelerde göreve gelen arkadaşlarımız, engelli hakları ve engelsiz kent tasarımı ile ilgili farkındalık sahibi olan insanlar.Bütün belediye başkanlarımızın kapıları, sizlere ve ailelerinize açıktır." ifadelerini kullandı.

"Cumhur İttifakı ortaklarına ve tüm muhalefete sesleniyorum"

Tüm muhalefet partilerinin yanı sıra Cumhur İttifakı ortaklarına da çağrıda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları problemleri çözmek için gelin beraber çalışalım. Siyasetin doğası gereği 2028'deki seçimlere işaret ederiz elbette anca sizin bu kadar vaktiniz yok. Kent yaşamında önünüze çıkan engeller, hayatınızı zorlaştırıyor. Bunların bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Belediyeler üzerine düşeni yapmalı ancak bu sorunun asıl çözüm yeri TBMM." vurgusunu yaptı. 

"Engelli vatandaşların sorunları ile bir bakan ilgilenecek, o kişi de engelli olacak"

CHP'nin iktidarında yapacakları ilk işlerden birinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını ikiye ayırmak olacağını ifade eden CHP lideri Özel, "Kabine'de şu an sadece bir tane kadın var, onu da aileden sorumlu yapmışlar. Yani diyorlar ki; 'Sen kadınsın, evinde otur ve ailenle ilgilen.' Biz de iktidara geldiğimizde bakanlığın kadın ile alakalı bölümünü 'Kadın ve Eşitlik Bakanlığı' yapacağız. Bizim iktidarımızda sadece engelli bireylerin yaşadığı sorunlarla ilgilenecek bir bakan olacak. O bakan da engelli bir birey olacak, bunun sözünü veriyoruz." dedi.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a çağrı 

Yerel seçimlerin ardından siyasette ortaya çıkan normalleşme döneminde atılacak ilk adımının engelli bireyler ile ilgili olması gerektiğini vurgulayan Özgür Özel, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını ortadan kaldıracak kanuni düzenlemeleri hep beraber yapalım. Bundan kazanan engelli vatandaşlarımız ile aileleri olsun. Bununla ilgili Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a çağrı yapıyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)