Melek Nur'un katilinden skandal savunma: Benim gönlüm rahat kimseyi öldürmek istemedim

İstanbul’da yılbaşı gecesi Melek Nur Özgener'i başından vurarak öldüren Ercan Şahin, yaptığı savunmada, “Benim gönlüm rahat ben kimseyi öldürmek istemedim” dedi.

GÜNDEM 16.05.2024, 14:40 Şeyda Gül
Melek Nur'un katilinden skandal savunma: Benim gönlüm rahat kimseyi öldürmek istemedim

İstanbul'un Fatih ilçesinde 31 Aralık gecesi öldürülen 17 yaşındaki Melek Nur Özgener’in hayatını kaybetmesine neden olan Sanık Ercan Şahin’in yargılanmasına başlandı. Savunmasında olayın kaza sonucu olduğunu öne süren sanık Şahin,  iddiaları kabul etmediğini yineledi. Bakkala gittiğini ve seyir halindeyken Nisanur A. ile Melek’in karşısına çıktığını söyleyen sanık Şahin, kendisinin de aracı kenara çektiğini belirtti. “Melek hastaydı, üşüyordu ben de iyilik amaçlı olsun diye araca binmesini söyledim klimayı açtım. Düşman sahibi olduğum için silahı vitesin oraya koydum” diyen sanık Şahin, silahın mermisinin ağzında olup olmadığını bilmediğini iddia etti. O sırada telefonla uğraştığını kaydeden sanık Şahin, o sırada Melek’in silahı eline aldığını fark etmediğini vurguladı. “Eline alırken elime vurdu kafasını çevirdi. O sıra silah patladı. Ben böyle bir şeyi kasıtlı yapsaydım neden hastaneye götüreyim” ifadelerini kullanan sanık Şahin, gönlünün rahat olduğunu ve kimseyi öldürmek istemediğini belirtti. Şahin, “Kendisini 1 senedir tanırım” dedi.

Olay kazayla oldu ancak benim çevrem bana baskı yaptı

Olayın yaşandığı sırada aynı araçta bulunan ve tanık sıfatıyla ifade veren Nisanur A. İse bu olayın kazayla olduğunu söyledi. Ancak çevresinin baskı yaptığını dile getiren tanık, “Bana 'Senin arkadaşın öldü. Bu olayı Ercan’ın bilerek yaptığını söyle' dediler. Korktuğum için savcılığa o şekilde bir ifade verdim” dedi.

Sanık Şahin’in  'Oyuncak değil bu' dediği sırada Melek’in silahı eliyle ittirdiğini belirten tanık, o sırada silahın patladığını vurguladı. Olay sonrası hastaneye gittiklerini anlatan Nisanur, hastanenin önüne gelerek Melek’i sedyeye yatırdıklarını aktardı. Sanık Şahin’in de kendisine 'Hastanenin önünde bekleyeceğim' dediğini anlatan tanık, içeri girdiğini ve olayın ilk gününden beri Melek’in ailesi tarafından tehdit ve baskılara maruz kaldığını dile getirdi. Babasının saldırmaya çalıştığını ve araya polislerin girdiğini ifade eden tanık, “Polisler ben ifade verirken değiştirmem için baskı yaptılar” ifadelerini kullandı.

Savcı mütalaasında ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi

Duruşma savcısının açıkladığı mütalaada, sanık Ercan Şahin’in olayın kasıtla hareket ederek işlendiği vurgulandı. Savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu belirtilen mütalaada, sanık Şahin’in “Çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanması talep edildi.

Duruşma ertelendi

Sanık Ercan Şahin’in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tarafların mütalaaya karşı savunmalarını hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Ercan Şahin’in suçtan kurtulmaya yönelik ifade verdiği belirtildi. Sanık Ercan’ın olayda doğrudan kasıtla hareket ettiği vurgulanırken “Çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.

Yorumlar (0)