Boykotu yiyen Fransa: Müslümanlar bizim ayrılmaz parçamız!

Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "İslamiyet'in bir dünya sorunu olduğunu" söylemesi ve bunun üzerine Müslüman ülkelerinin Fransız mallarına boykot uygulaması üzerine Fransa Dışişleri Bakanlığı geri adım attı. Bakanlık, Fransa'da yaşayan Müslümanların "toplumun ayrılmaz bir parçası" olduğunu ifade etti. 

DÜNYA 26.10.2020, 10:20 26.10.2020, 10:24
Boykotu yiyen Fransa: Müslümanlar bizim ayrılmaz parçamız!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İslamiyet'i hedef alan skandal açıklamalarda bulunmuştu. İslamiyet'in bir dünya sorunu olduğunu iddia eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron, söz konusu dinin dünyada krize neden olduğunu ileri sürmüştü. 

Bunun üzerine Charlie Hebdo isimli derginin Hz. Muhammed'e hakaret ettiği görseller, ülkenin devlet binalarına yansıtılmıştı. Macron ise yaşanan bu skandal olayı "özgürlük" şeklinde nitelendirmişti. Müslüman ülkeleri bu duruma karşı duyarsız kalmamış, bazı ülkelerde Fransız mallarına yönelik boykot uygulaması başlatılmıştı. 

Boykotu yiyen Fransa geri adım atmak zorunda kaldı. Konuya ilişkin açıklama Fransa Dışişleri Bakanlığından geldi. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Orta Doğu'da bulunan birçok ülkede Fransız mallarını boykot etmeye yönelik çağrıların yapıldığı ve Fransa'ya karşı protesto gösterileri düzenlendiği ifade edildi. 

Açıklamada, Fransa'da yaşayan Müslümanlar "toplumun ayrılmaz bir parçası" olarak nitelendirildi. Fransız mallarına yönelik boykot çağrıları ve ülkeye yönelik saldırılara son verilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, söz konusu boykot çağrıları ve protesto gösterileri nedeniyle Fransa'nın ifade ve vicdan hürriyetine ilişkin duruşunun çarpıtıldığı ileri sürüldü.

Erdoğan tepki göstermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu yaptığı açıklamada, Macron'un İslamiyet ile nasıl bir sorununun olduğunu anlamadığını ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanları hedef gösteren Macron'un zihinsel bir tedaviye ihtiyacı olduğunu söylemişti.

Erdoğan, Macron'un hiçbir şekilde inanç özgürlüğüne saygı göstermediğini ve ülkesinde bulunan Müslümanlara yanlış davrandığını belirterek, Fransız liderin mutlaka akıl sağlığına bakılması gerektiğini kaydetmişti. 

Macron'un sık sık kendisiyle uğraştığına dikkat çeken Erdoğan, bunun kendisine hiçbir şey kazandırmayacağını bilmesi gerektiğini aktarmıştı. 

Erdoğan, Macron'un fazla uzun bir yola sahip olmadığını belirterek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde akıbetinin belli olacağını ifade etmişti.

Yorumlar (0)