Kemik parçaları Korhan Berzeg'e mi ait? DNA sonucu açıklandı

Geçen yıl 17 Haziran'da köpeğini gezdirmek için evden çıktıktan sonra kayıplara karışan ekonomist Korhan Berzeg'e ait olduğu düşünülen kemik parçaları, 23 Nisan'da Balıkesir Gönen'deki bir dere yatağında bulunmuştu. Eşi ve kızından alınan DNA örnekleri, bulunan kemiklerle karşılaştırıldı. Kemik parçalarının Korhan Berzeg'e ait olduğu netleşti.

GÜNDEM 27.04.2024, 18:57 Hakan Öksüz
Kemik parçaları Korhan Berzeg'e mi ait? DNA sonucu açıklandı

Ekonomist Korhan Berzeg, 17 Haziran 2023'te Armutlu Mahallesi'ndeki evinden köpeği Tina'yı gezdirmek için çıktı. Kendisinden haber alınamayan 83 yaşındaki ünlü ekonomistin bulunması için arama çalışmaları başlatıldı.

Eşi ile kızından DNA örnekleri alındı

Uzun süren çalışmaların ardından 23 Nisan'da bir ize ulaşıldı. Armutlu'ya 3,5 kilometre uzaklıktaki bir dere yatağında kemik ve kıyafet parçalarının yanı sıra banka ve kimlik kartları bulundu. Kemiklerin Korhan Berzeg'e ait olup olmadığının tespiti için eşi Angela ile kızı Nisa Berzeg'den DNA örnekleri alındı.

Kemik parçaları, Korhan Berzeg'e ait 

Aramalar devam ederken bugün de dere yatağında insan koluna ait olduğu belirlenen bir kemik parçası bulundu. Balıkesir'in Gönen ilçesine bulunan ve laboratuvara gönderilen kemikler üzerinde yapılan araştırma sona erdi. Korhan Berzeg'in DNA'sı, kızı Nisa ile eşleşti. Kemik parçalarının Korhan Berzeg'e ait olduğu netleşti.

Yorumlar (0)