Kemik parçaları bulunmuştu! Korhan Berzeg kaybında yeni gelişme

Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi’nde kayıp Ekonomist Korhan Berzeg’e (83) ait olduğu iddia edilen kemiklerin bulunmasının ardından yürütülen çalışmalar ara verildi.

GÜNDEM 25.04.2024, 20:31 Buse Önder
Kemik parçaları bulunmuştu! Korhan Berzeg kaybında yeni gelişme

Gönen ilçesine bağlı kırsal Armutlu Mahallesi'nde, kaybolan Korhan Berzeg'e ait olduğu değerlendirilen kemik ve kıyafet parçalarının bulunduğu yerde Jandarma ekipleri tarafından detaylı inceleme yapıldı.

Bölgede Berzeg'in kimlik ve banka kartlarının yanı sıra diğer kişisel eşyalarının da bulunduğu belirtildi. İncelemeler, yaklaşık 3,5 kilometre uzaklıktaki engebeli ve ormanlık alanda gerçekleştirildi.

Çalışmalar genişletildi

Gönen Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, bölgede başka kemik parçalarının olup olmadığının araştırılması için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı. Bu çalışmalarda, 6 Jandarma Asayiş Timi, 3 Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), bir İstihbarat Timi, 3 Jandarma Asayiş Komando unsuru ve İl Jandarma Komutanlığından gönderilen bir kadavra tespit köpek unsuru olmak üzere toplam 59 personel görev aldı.

Çalışmaların genişletilmesiyle, kadavra tespit köpek unsuru sayısı 3'e çıkarıldı.

Ailesinden DNA örneği alındı

Öte yandan, Korhan Berzeg'in eşi Angela ve kızı Nisa Berzeg'in de Gönen ilçesine gelerek DNA örneği verdikleri öğrenildi.

Çalışmaların yarın sabah tekrar başlayacağı belirtildi.

Ne olmuştu?

Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi'nde 17 Haziran 2023 sabahı evinden köpeği "Tina" ile birlikte yürüyüşe çıkan ve o günden beri haber alınamayan 83 yaşındaki ekonomist Korhan Berzeg için arama çalışmaları başlatılmıştı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan arama çalışmalarına rağmen, Armutlu ve çevresindeki ormanlık bölge ile yakın mahallelerde, su kuyuları, dere yatakları ve mağaralarda yapılan aramalarda hiçbir iz bulunamamıştı.

29 Ağustos'ta Geyikli ile Armutlu mahalleleri arasında bir vatandaş tarafından fark edilen ve Berzeg ailesi tarafından teşhis edilen köpeğin "Tina" olduğu belirlendi. Köpeğin sağlıklı ve bakımlı olduğu tespit edildi. Küresel konumlama sistemi (GPS) cihazı takılan köpeğin araziye bırakılmasından da sonuç alınamadı.

Armutlu'ya yaklaşık 3,5 kilometre uzaklıkta, 23 Nisan'da mahalle sakinleri tarafından bulunan kemik ve kıyafet parçaları ile kimlik ve banka kartları, Berzeg'e ait olduğu değerlendirilerek ekipler tarafından incelemeye alınmıştı.

Yorumlar (0)