Erdoğan'dan Macron'a: Zihinsel tedavi görmen gerekiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam'ı "dünya sorunu" olarak nitelendiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un zihinsel anlamda tedavi görmesi gerektiğini ifade etti. 

GÜNDEM 24.10.2020, 16:10 26.10.2020, 17:43
Erdoğan'dan Macron'a: Zihinsel tedavi görmen gerekiyor!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kayseri 7'nci Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam'ı "dünya sorunu" olarak nitelendiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam'ın dünyada krize yol açtığını" söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a "İslam ile ne gibi bir sorunun var?" diye sordu.

Erdoğan, Macron'un zihinsel anlamda tedavi görmesi gerektiğini söyledi.

"Akıl sağlığı kontrol edilmeli"

Macron'un inanç özgürlüğünden anlamadığını, kendi ülkesinde bulunan ve farklı dinî inançlara sahip olan insanlara yanlış davrandığını belirten Erdoğan, tepkisini net bir şekilde ortaya koydu. 

Erdoğan, Macron'un kesinlikle akıl sağlının kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti.

"Sürekli benimle uğraşıyor"

Macron'un sürekli kendisiyle uğraştığına dikkat çeken Erdoğan, bu durumun ona bir şey kazandırmayacağını belirtti.

Erdoğan, bir sene sonra Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin düzenleneceğini aktararak, Macron'un akıbetinin o zaman belli olacağını söyledi.

"Kendi ülkesine bile hiçbir şey kazandıramadı"

Macron'un yolunun fazla uzun olacağına inanmadığını kaydeden Erdoğan, Fransız liderin kendi ülkesine herhangi bir şey kazandıramadığını belirtti.

Erdoğan, Türkiye'nin ilkeli bir tutum sergilemeyi sürdüreceğine dikkat çekerek, Azerbaycan'da yaşanan felaketin ve işgallerin arkasındaki ülkelerden birinin de Fransa olduğunu söyledi.

"Minsk Üçlüsü, Ermenilere silah gönderiyor"

Fransa'nın AGİT Minsk Üçlüsü'nde yer aldığını vurgulayan Erdoğan, bugüne kadar söz konusu ülkelerin Azerbaycan topraklarını işgalden kurtarmayı başaramadığını ifade etti.

Erdoğan, Minsk Üçlüsü'nün dürüst davranmadığını ve Ermenistan'a silah gönderdiğini kaydederek, bu şekilde bölgede barış ve istikrarın sağlanamayacağını aktardı.

"Türkiye her zaman Azerbaycan'ın yanında olacak"

Türkiye'nin şimdiye kadar her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirten Erdoğan, kardeş ülkenin işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başarılı bir mücadele verdiğini söyledi.

Erdoğan, Azerbaycan Türklerinin gözlerinin asla yaşlı bırakılmayacağını kaydederek, bu mücadelenin sonunda Azerbaycan'ın zafer elde edeceğini belirtti. 

"Çatışmaların bitmesini istemeleri riyakârlık"

Azerbaycan'da sivillerin katledildiğini ve buna karşı bazı ülkelerin duyarsız kaldığını aktaran Erdoğan, şimdi aynı ülkelerin çatışmaların bitmesini istediklerini, bunun kesinlikle riyakârlık olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Azerbaycan'ın işgal altındaki bölgeleri azat etme mücadelesine Türkiye'nin her zaman gereken desteği vereceğini ekledi. 

Yorumlar (0)