Macron rahat durmuyor: "İslam, bir dünya sorunu!"

Küstah açıklamalarına bir yenisini daha ekleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İslamiyet dinini "dünya sorunu" olarak nitelendirdi.

DÜNYA 03.10.2020, 10:52 03.10.2020, 10:59
Macron rahat durmuyor: "İslam, bir dünya sorunu!"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yine hadsiz bir şekilde İslamiyet'e saldırdı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesinde "ayrılıkçılık" hakkında gerçekleştirilen bir toplantıya katılım gösterdi. 

Macron, küstah bir açıklamada bulunarak, İslamiyet dinini "dünya sorunu" olarak nitelendirdi. 

İslamiyet'e karşı ülkesinde laikliğin muhafaza edilmesi için yeni bir plan oluşturulduğunu kaydeden Macron, dinin kamu ve eğitimden kaldırılması amacıyla yeni hamlelerde bulunulacağını ifade etti. 

"Okullarda başörtüsü takmayın"

Macron, kamu hizmetlerinde ya da okullarda dinin egemen olmasına hiçbir şekilde müsaade edilmeyeceğini belirten Macron, okullarda başörtüsü takılmasına karşı olduğunu söyledi.

İnancı doğrultusunda başörtüsü takanlara saygı gösterdiğini aktaran Macron, başörtüsünü provokasyon malzemesi olarak kullananların da bulunduğunu kaydetti.

"Öğrencilerin havuza gitmelerine izin verilmiyor"

Macron, bazı ebeveynlerin çocuklarının havuza gitmesine veya müzik dersi almasına izin vermediğine dikkat çekerek, bunun ciddi derecede sıkıntı yarattığını, çocukların rahat bir şekilde okula gitmeleri gerektiğini belirtti.

Camilerin finansmanının daha katı bir şekilde kontrol edileceğine dikkat çeken Macron, dini cemaatlere ait derneklerin ve okulların sıkı bir şekilde denetleneceğini ve Fransa'nın değerlerine karşı çıkan kurumların faaliyetlerine son verileceğini ifade etti.

"Türkiye'den imam gelmeyecek"

Macron, 2024 yılı itibarıyla Cezayir, Fas ve Türkiye'den ülkesine imam gelmeyeceğini kaydederek, imamların Fransa'da yetişeceğini söyledi.

İslam'ın yapılandırılması gerektiğini iddia eden Macron, kendisine gelecek olan tepkileri azaltmak için bütün Müslümanların "laiklik karşıtı" olarak görülmesinin de doğru olmadığını aktardı. 

"İslamiyet, tüm dünyada kriz yaratıyor"

Macron, bu konuda herhangi bir şekilde geri adım atılmayacağına dikkat çekerek, "İslamiyet'in sadece Fransa'da değil tüm dünyada kriz yarattığını" ileri sürdü. 

İslamiyet'e karşı rahatsızlığını sık sık belli eden Macron, 1905 senesinde din ve devlet işlerinin ayrı tutulmasına ilişkin yasal düzenleme getirildiğini hatırlatarak, söz konusu düzenlemeye güç kazandırmak için Aralık ayında yeni bir tasarının sunulacağını söyledi. 

Fransa Cumhurbaşkanı, laikliği "ülkesinin çimentosu" olarak değerlendirirken, İslamiyet'i dış güçlerin müdahalesine karşı özgür hale getirmeyi hedeflediklerini de kaydetti. 

Hz. Muhammed'e hakaret eden dergiyi savunmuştu

Macron, daha önce de İslamiyet'e hakaret eden Charlie Hebdo isimli Fransız dergisini savunmuştu. 

Ülkesinde vicdan özgürlüğüne sahip çıkmak ile yükümlü olduğunu aktaran Macron, gazetecilerin verdiği kararlara hiçbir şekilde müdahalede bulunamayacağını söylemişti. 

Macron, bu şekilde "İslamiyet'e hakaret etme" özgürlüğüne sahip çıktığını da göstermişti. 

Yorumlar (0)