Erdoğan: Pısırık Müslüman profili istiyorlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un öncülüğündeki girişimlerin, "pısırık" ve "korkak" Müslüman profili yaratmayı amaçladığını ifade etti. 

GÜNDEM 20.10.2020, 15:33 20.10.2020, 15:37
Erdoğan: Pısırık Müslüman profili istiyorlar!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İslamiyet'i "dünya sorunu" olarak değerlendirmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesinde laikliğin korunması amacıyla yeni bir program hazırladıklarını, dinin hem kamudan hem eğitimden çıkarılacağını ifade etmişti.

Macron, kamu kurumlarına ve okullara hiçbir şekilde dinin hâkim olmasına izin vermeyeceklerini aktaran Macron, okullarda başörtüsü takılmaması gerektiğini söylemişti.

Başörtüsünün "provokasyon malzemesi" olarak takıldığını belirten Macron, velilerden bazılarının çocuklarının müzik eğitimi almalarına ya da havuza gitmelerine engel olduklarını ve bunun problem oluşturduğunu iddia etmişti.

Macron, camilerin finansmanının sıkı bir şekilde denetleneceğini belirterek, cemaatlere bağlı derneklerin ve okulların yoğun bir şekilde kontrol edileceğini ve ülkesinin değerlerine aykırı olan kurumların faaliyetlerinin durdurulacağını aktarmıştı.

İslamiyet'in yapılandırılması gerektiğini belirten Macron, yalnızca Fransa'da değil bütün ülkelerde İslamiyet'in krize yol açtığını ileri sürmüştü.

Erdoğan'dan bir yanıt daha geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan söz konusu açıklamalara bir tepki daha geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen bir toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslamiyet'in yükselişinden bazı ülkelerin rahatsız olduğunu ifade etti.

Erdoğan, söz konusu ülkelerin aslında bizzat kendilerinin yol açtığı krizlerden bahsederek İslamiyet'e saldırdığını söyledi.

Batılı politikacıların kendi başarısızlıklarını gizlemek amacıyla İslamiyet karşıtı açıklamalara başvurduklarını belirten Erdoğan, son dönemde konuşulan "Avrupa İslam'ı" ve "Fransız İslam'ı" gibi terimlerin, bunun en açık tezahürü olduğunu kaydetti. 

Erdoğan, Macron öncülüğündeki girişimlerin İslamiyet ve Müslümanlar ile hesaplaşmayı hedeflediğini ifade ederek, "aşırılık ile mücadele" altında "korkak" ve "pısırık" Müslüman profili yaratmayı istediklerini aktardı.

Yorumlar (0)