Oy kullandıktan sonra yaşamını yitirdi

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bulunan Celal Şükrü Sayınsoy İlkokulu Özel Eğitim Sınıfları Bölümü'ndeki 1087 nolu sandıkta oy kullanan 73 yaşındaki Hasan Çay, kalp krizi geçirip fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Çay, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

YAŞAM 31.03.2024, 15:00 01.04.2024, 00:19 Melina Ay
Oy kullandıktan sonra yaşamını yitirdi

Olay, Manisa’ nın Alaşehir ilçesine bağlı Celal Şükrü Sayınsoy İlkokulu’nda saat 11.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Hasan Çay isimli vatandaş 1087 No’lu sandıkta oyunu kullandıktan sonra rahatsızlanarak sandık görevlisi Cafer Saban’a 'Cafer' diye seslenerek yere yığıldı. Yaşlı adamın yere düşmesiyle birlikte çevredekiler ambulans yetkililerine haber verdi. Kalp krizi geçiren Çay, okula intikal eden 112 Acil Servis ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Alaşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hasan Çay’ın yeğeni Mustafa Çay, "Beraber oy kullanmaya gittik, o ayrı ben ayrı sandıklarda oy kullandık. Ben eve döndüm, arkamdan haber geldi, rahatsızlanmış" dedi.



“En son benim adımı söyledi”

Olayın tanığı sandık görevlisi Cafer Saban ise, "Oyunu kullandı, imzasını attı, rahatsızlanınca oturdu. En son 'Cafer' dedi ve yere yığıldı. Sonra hemen ambulans çağırdık ve ambulansla hastaneye kaldırıldı" diye konuştu. Olay anlarına tanık eden Saban, yaşlı adamın en son kendi adını söylediğini belirtti.

Çiftçilik yaptığı ve 5 çocuk babası olduğu bilinen Çay, kaldırıldığı hastanede doktorların bütün müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Yorumlar (0)