Kardeş ülke, Fransa'ya bizden daha sert daldı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'a, Hz. Muhammed'e ve Müslümanlara yönelik hakaret ve tutumuna Türkiye'den daha sert tepki kardeş ülke Pakistan'dan geldi. Pakistan Fransa'ya protesto notası verdi. 

DÜNYA 26.10.2020, 11:49
Kardeş ülke, Fransa'ya bizden daha sert daldı!

Radio Pakistan’da yer alan haberine göre, ezeli ve ebedi kardeş ülke Pakistan'ın Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Fransa'nın Hz. Muhammed'e, İslam’a ve mensuplarına karşı nefret söylemlerini görmesi ve harekete geçmesi için BM'ye (Birleşmiş Milletler) çağrıda bulundu.

Macron yangına benzin döküyor

Şah Mahmud Kureyşi, Fransa'daki küfür, hakaret ve aşağılama içerikli karikatürlerle ilgili dünya genelinde bir öfkenin bulunduğunu kaydederek, Emmanuel Macron’un düşüncesiz ve sorumsuzca açıklama ve çıkışlarının yangına resmen benzin döktüğünü bildirdi.

Kimsenin ifade ve düşünce özgürlüğü kisvesi altında milyarlarca Müslüman’ın hislerini zedelemeye hakkının bulunmadığını kaydeden Dışişleri Bakanı Kureyşi, bugün Fransa tarafından ekilen nefret tohumlarının tüm toplumu kutuplaştıracağı, onarılması mümkün olmayacak ciddi sonuçlara neden olacağı uyarısında bulundu.

Bakan Kureyşi, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam ve Hz. Muhammed ile ilgili tutumu üzerine Fransa’nın İslamabad Büyükelçisi’nin Dışişleri Bakanlığına çağırıldığını ve protesto notası verdiklerini verildiğini bildirdi.

Dün de Pakistan Başbakanı İmran Han, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a ve Macron'un açıklamaları sonrası Charlie Hebdo'nun karikatürlerinin kamu binalarına asılmasına ve yansıtılmasına çok sert tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise önceki gün Kayseri'de il kongresinde yaptığı konuşmada Emmanuel Macron'un zihinsel bağlamda tedaviye ihtiyacının bulunduğunu ifade etmişti.

Yorumlar (0)