Zihinsel tedaviye ihtiyacı olan biri daha!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye'yi bu kez Hint medyasına şikâyet etti. Paşinyan, cephe hattına Türkiye tarafından paralı askerlerin ve teröristlerin getirildiğini iddia etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Macron için tavsiye ettiği "zihinsel tedavi", Paşinyan için de gerekli gibi görünüyor. 

GÜNDEM 26.10.2020, 10:45 26.10.2020, 10:50
Zihinsel tedaviye ihtiyacı olan biri daha!

Ermeni işgalindeki topraklarını azat etmek için operasyon başlatan Azerbaycan, Türkiye'nin de desteğiyle Karabağ'da başarılı bir şekilde ilerliyor. Azerbaycan, işgal altındaki topraklarını kurtarmaya ve Ermeni mevzilerini imha etmeye devam ederken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise Türkiye'ye saldırmayı sürdürüyor. 

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, son olarak Hint medyasından Wion News'e asılsız açıklamalarda bulundu. Karabağ'ın tehdit altında olduğunu ileri süren Paşinyan, Hindistan dâhil olmak üzere tüm ülkelerin bunu fark etmesi gerektiğini söyledi. 

"Ateşkesi Azerbaycan ihlâl etti"

Paşinyan, Azerbaycan ile sağlanan ateşkesi bozan tarafın kendi ülkesi olduğunu yine unuttu. Ermenistan'ın ateşkese her zaman riayet ettiğini ileri süren Paşinyan, Azerbaycan'ın ateşkesi ihlâl ettiğini iddia etti. 

"Türkiye, teröristleri getirdi"

Türkiye'nin Azerbaycan'a olan desteğini sık sık anlatmasından huzursuz olan Paşinyan, yine Türkiye'yi hedef aldı. Paşinyan, cephe hattına Türkiye tarafından "paralı askerlerin ve teröristlerin getirildiğini" ileri sürdü. 

Paşinyan, çatışmalara Pakistan'dan gelen silahlı savaşçıların dâhil olduğunu öne sürdü. 

PKK 7 tane kamp kurmuştu

Terör örgütü PKK'nın, işgalci Ermenileri desteklemek için Karabağ'da 7 tane kamp kurduğu tespit edilmişti. Bu kampların, Laçin-Kelbecer hattında kurulduğu belirlenmişti. Söz konusu bölgenin verimli su kaynakları ve yeraltı kaynakları bakımından zengin olduğu öğrenilmişti.

155 farklı maden yatağının uluslararası firmalar tarafından işletildiği ve PKK'lı teröristlerin bu kaynakların başında beklediği ifade edilmişti. Karabağ'da oluşturulan kamplarda PKK'lı teröristlerin yanı sıra Nubar Ozaryan Taburu'na bağlı milislerin de bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Azerbaycan, Laçin-Kelbecer hattında konumlanan teröristlerin sayısının 100'lerle ifade edilebileceğini duyurmuştu. Suriye'deki çatışmalara katılarak deneyim sahibi oldukları öğrenilen teröristlerin, saldırı ve sabotaj alanında da eğitim aldıkları kaydedilmişti.

Yorumlar (0)