Paşinyan halka seslendi: "Durum çok ciddi!"

İşgalci Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermeni ordusunun sahada ağır kayıplar verdiğini belirterek, durumun çok ciddi olduğunu ifade etti. 

DÜNYA 16.10.2020, 09:20 16.10.2020, 16:15
Paşinyan halka seslendi: "Durum çok ciddi!"

Ermenistan ile Azerbaycan, Dağlık Karabağ'da hem esirlerin hem de cenazelerin karşılıklı değişimi için geçici olarak ateşkes ilan etmişti. Fakat Ermenistan, söz konusu ateşkesin üstünden bir gün bile geçmeden Gence şehrine saldırmış, sivillerin ölümüne neden olmuştu.

Ateşkesi görmezden gelerek sivillere yönelik saldırılarına devam eden Ermenistan ordusu, Azerbaycan ordusu karşısında ciddi kayıplara uğruyor. 

İki ülke arasındaki çatışmalara ilişkin tüm gelişmeleri belgelerle ortaya döken Azerbaycan Savunma Bakanlığı, insani ateşkese uymayan Ermenistan ordusu tarafından Ağcabadi'ye saldırıldığını duyurdu. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ermeni güçlerinin saldırı girişimlerinin önüne geçildiği ve askerî teçhizatlarının da tek tek imha edildiği belirtildi. 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ordunun verdiği kayıpları Ermeni halkına itiraf etti. 

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, halka yaptığı açıklamada, ordunun çatışmalar sırasında ciddi kayıplara uğradığını ve Ermeni güçlerinin hem güneyde hem de kuzeyde geri çekildiğini kaydetti. 

Paşinyan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerilimdeki durumu "çok ciddi" şeklinde değerlendirerek, orduya birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Cebrayil, Hadrut, Fizuli, Ağdam ve Ağdere'de yaşanan çatışmaların sürdüğünü belirtti. Ermenistan ordusunun saldırmaya devam ettiğini kaydeden bakanlık, Azerbaycan güçlerinin karşılığı üzerine Ermeni askerlerinin bazı bölgelerden geri çekildiğini ifade etti. 

Ermenistan ağır kayıp verdi

Ermenistan ordusunun dün uğradığı kayıplar şöyle sıralandı:

2 tane D-1 top obüsü,

1 tane D-30 top obüsü,

1 tane D-20 top obüsü,

4 tane BM-21 Grad MLRS,

1 tane Tor-M2KM (SAM)

2 tane T-72 tankı.

Teçhizat ve yakıtları bitiyor

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni ordusunun yakıtının ve askerî teçhizatlarının tükenmek üzere olduğunu bildirdi.

Yorumlar (0)