Gardaş döye döye davam edir

Kahraman Azerbaycan ordusu, Ermenistan birliklerini vura vura yoluna devam ediyor.

DÜNYA 25.10.2020, 09:30
Gardaş döye döye davam edir

Kahraman Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin öz topraklarını azat etmek için başlattığı operasyonlar sürüyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bu kapsamnda operasyonların gece boyunca da Ağdere, Fuzuli, Gubadlı, Hocavend, Hadrut ve Laçin istikametlerinde değişen çap ve yoğunlukta devam ettirildiğini bildirdi.

Bu yönlerden Ermenistan ordusunun tank, havan ve toplarla ateş açtığını belirten Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin ise harekât planına uygun olarak başlıca yönlerde operasyonlarına devam ettiğini, kontrol edilen bölge ve alanları çok daha fazla genişlettiğini kaydetti.

Gubadlı, Hocavend ve Laçin bölgelerinde Ermeni güçlerinin direnişini kırılma noktasına getiren Azerbaycan ordusunun, çeşitli istikametlerde yeni ilerlemeler elde ettiğini belirten Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Hocavend ve Ağdere yönünde ise Ermenistan ordusunun büyük zaiyat verdiğini, mühimmatlarının tükendiğini ve topçu bataryalarının etkisiz duruma getirildiğini açıkladı.

Ermenistan ordusunun kısa süre önce Gubadlı'ya sevk ettiği 543. alay 1. taburunun asker gücü ve teçhizat zayiatıyla geri çekildiği, Ermenistan'a bağlı Kotayk eyaletinin Tsaghkadzor şehrinden Dağlık Karabağ'a getirilen askerlerin büyük kısmının da etkisiz duruma getirildiği duyuruldu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, kahraman Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin, cephenin farklı yönlerinde Ermeni güçlerine ait 2 adet tank, 2 adet zırhlı araç, 4 adet D-30 obüsü, 1 adet 2A36 Giasint-B topu ve 7 adet askeri aracı yerle bir ettiğini açıkladı.

Bakanlık, tüm cephe hattı boyunca çatışmaların şiddetle devam ettiği, durumun tüm çatışma bölgelerinde Azerbaycan ordusunun kontrolü altında olduğu bilgisini verdi.

Yorumlar (0)