Paşinyan'ın yalanları!

Putin, 27 Eylül'den bu tarafa yüzsüz, tıynetsiz ve karaktersiz tutum sergileyen Paşinyan'ı günahı kadar sevmiyor. Putin'in Paşinyan'ı sevmemesinin sebebi sadece muhalifken Rusya ve Putin aleyhinde sarf ettiği sözler değil, hayatının yalan dolan olması, Rusya'yı ve Avrupa'yı aptal yerine koymaya çalışması! İşte Paşinyan'ın ve Ermenistan'ın yalanları...

ÖZEL HABER 23.10.2020, 08:30 02.11.2020, 13:37
Paşinyan'ın yalanları!

Tezvirat, dezenformasyon, manipülasyon, misenformasyon ve daha ne aranırsa bulunacak adres Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan. Öyle ki bir konuda 40 ayrı kişiye 40 ayrı yalan söyleme kabiliyetine sahip.

PKK komedisi!

Paşinyan sadece PKK konusunda bile herkese farklı açıklamada bulunuyor. Bakın kimlere ne diyor:

PKK'ya: Bize yardım edin!
Türkiye'ye: Ankara'nın cihatçıları bize karşı savaşıyor. Bizde yabancı savaşçı yok.
Avrupa'ya: Ermenistan, Türkiye'yi Güney Doğu ve Kuzey Doğu’da (PKK sayesinde) durduran son engel!
Rusya'ya: Gelip yardım etmezsen PKK bölgede istikrarsızlık yaratacak.

Yalan yalan yalan...

Azerbaycan ordusu öz toprakları olan Dağlık Karabağ'ı adım adım işgalden kurtarırken Ermenistan, AGİT Minsk Grubu Eşbaşkanları Rusya, Fransa ve ABD başta olmak üzere ülkeleri kışkırtmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Azerbaycan sahadaki tüm gelişmeleri, sivillere dönük saldırıları binlerce fotoğraf ve görüntü ile belgelerken, bin türlü yalana sarılan Paşinyan'a mikrofon tutan hiçbir Batı medyası tek bir kanıt sormuyor.

"Türkiye AGİT Minsk'ten çıkarılsın" saçmalığı

Paşinyan: Türkiye Azerbaycan'dan yana taraf. Türkiye AGİT Minsk Grubu'ndan çıkarılsın.

Gerçek: AGİT Minsk Grubu'nun 3 eşbaşkanı bulunuyor. Bunlardan Rusya ve Fransa, çatışmaların başından bu tarafa net bir şekilde "kayıtsız şartsız Ermenistan'ın yanında olduklarını" belirtiyor. Geçtiğimiz haftaya kadar renk vermeyen üçüncü eşbaşkan ABD ise suskunluğunu Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun dilinden bozuyor. Türkiye'nin Azerbaycan'a desteğini eleştiren Mike Pompeo, Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı kendini savunabilmesini umut ettiklerini ifade ediyor. Yani Paşinyan'a göre, AGİT Minsk Grubu'nun üyeleri de Ermenistan'ı desteklemek zorunda.

"Azerbaycan başlattı" yalanı

Paşinyan: Azerbaycan bize saldırdı. Savaşı, Türk imparatorluğu kurmak isteyen Türkiye başlattı.

Gerçek: İlk olarak Ermenistan ordusu saldırdı. 27 Eylül sabah saat 06.00'da sınır hattındaki Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini vurdu. Ermenistan Savunma Bakanlığı 27 Eylül öğleden sonra yaptığı açıklamada "Ermenistan ordusunun saldırısına Azerbaycan ordusunun bu kadar hızlı karşılık verebilmesi, onların da saldırı hazırlığında olduğunu gösteriyor" diyerek itirafta bulundu. Azerbaycan ise çatışmayı Ermenistan'ın başlattığına dair çok sayıda kanıt bulunduğunu açıkladı.

"Soykırım uyguluyorlar" yalanı

Paşinyan: Türkler soykırım uyguluyor. Soykırımı durdurun.

Gerçek: 5 bini kayıp olmak üzere 20 bin Azerbaycanlı Türkü katleden, 1 milyon sivili yerlerinden eden, Hocalı'da soykırım uygulayarak 613 Azerbaycan Türkünü acımasızca öldüren Ermenistan'ın bu yalanlarına Türkler yabancı değil. 1915 Ermeni olaylarında da tek bir belge ortaya koyamayan ve tam tersi bir durum olduğuna dair Türklerin ortaya koyduğu binlerce belgeyi görmezden gelen Ermenistan, teknoloji çağında hala yalanda ısrar ediyor. Ermenistan sivillerin vurulduğunu ileri sürüyor ancak tek kare fotoğraf yayınlayamıyor. Ancak Azerbaycan Başsavcılığı, 60'ın üzerinde şehit, 300'e yakın yaralı olduğuna ve vurulan sivil yerleşim yerlerine dair yüzlerce fotoğraf ve görüntü yayımlamış durumda. Üstelik Ermenistan sivillere karşı Scut ayarındaki Elbrus füzelerini ve balistik füzeleri bile kullanıyor.

"Ateşkesi Türkiye sabote ediyor" yalanı

Paşinyan: Ateşkesi Türkiye sabote ediyor. Türkiye, Azerbaycan'dan çatışmaları durdurmamasını istedi.

Gerçek: Ermenistan, insani amaçlı ateşkeslerden ilki olan 10 Ekim saat 00.00'de başlayan ateşkesi 9 dakika sonra, 18 Ekim saat 12.00'deki ateşkesi 5 dakika sonra ihlal etti ve ateşkes boyunca başta Gence kenti olmak üzere farklı kentlerdeki sivilleri hedef almaya devam ederek insanlık ve savaş suçu işlemede kararlı olduğunu gösterdi.

Batı'ya ayrı, Rusya'ya ayrı yalan!

Paşinyan Batı'ya gidiyor, "Türkiye Viyana'ya dayanacak" diyor; Rusya'ya gidiyor, "Türkiye'nin Güney Kafkasya'ya girecek" diyor.

Gerçek: Türkiye'nin bir yere gittiği de yok, kimsenin toprağında gözü de yok. Türkiye, Doğu Akdeniz'de haklarının, kara sınırlarında terör örgütlerinin peşinde. Tüm dünya bunu biliyor ancak bu yalana sarılarak Türkiye'nin haklarından feragat etmesini umuyor.

"Ankara'nın cihatçıları savaşıyor" yalanı

Paşinyan: Azerbaycan cephesinde Ankara'nın Suriye'den getirdiği paralı cihatçılar savaşıyor.

Gerçek: Türkiye ve Azerbaycan haklı iken haksız, güçlü iken suçlu konuma düşmek istemiyor. Kaldı ki dışarıdan savaşçı getirdiğini itiraf eden de yine kendisi. ''Avrupa şunu iyi bilmeli ki, Ermenistan Türkiye'yi Güney Doğu ve Kuzey Doğu’da durduran son engel" diyerek bölgedeki PKK varlığına dikkat çekiyor. Ermenistan'ın çatışmanın ilk fitilini ateşlediği gün 300 Ermeni kökenli PKK'lının Ermenistan'a 25'li gruplar halinde otobüslerle giriş yaptığına dair raporlar bulunuyor. Azerbaycan ordusunun ölü ele geçirdiği Ermeni askerler arasında çok sayıda PKK'lı terörist cesedi de bulunmuştu.

PKK'nın Ermenilerden oluşan teröristleri bir araya getirerek Nisan 2019'da Suriye’de oluşturduğu “Ermeni Nubar Ozaryan Taburu”nun da, ana merkezi Kelbeçer olmak üzere Karabağ’da 7 kamp kurduğu biliniyor. Ermenistan, 2008 senesinden bu tarafa Suriye'den ve Kuzey Irak’tan kaçan PKK’lı teröristleri işgali altında tuttuğu topraklardan Dağlık Karabağ, Laçin ve Kelbeçer'e yerleştiriyor. Ermeni paralı taburunun Rasulayn, Tel Tamr, ve Abdulaziz Dağı da dâhil olmak üzere Haseke bölgesinde savaşarak tecrübe kazandıkları biliniyor.

Ermenistan'ın ayrıca Ermeni terör örgütü ASALA'yı faaliyete sokmak için çalışma başlattığı, Peşmerge komutanlarıyla da görüşerek asker ve silah yardımı talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

PKK hakkında yalan içinde yalan...

Paşinyan Avrupa'ya mesaj verirken "Ermenistan'ın PKK ile birlikte Türkiye'yi durdurduğunu" iddia ediyor.

Gerçek: Tıpkı Ermeni ordusunun Azerbaycan ordusunun pençesi altında inlediği gibi, bölücü terör örgütü PKK da Türk güvenlik güçlerinin pençesi altında can çekişiyor. Türkiye'nin Suriye'de gerçekleştirdiği harekâtlar, içerde gerçekleştirilen operasyonlar (Yıldırım operasyonları gibi) sebebiyle PKK'lı teröristler başlarını haftalarca inlerinden çıkaramıyor.

"Türkiye savaşa dâhil olmak istiyor" yalanı

Paşinyan: Türkiye savaşa dâhil olmak istiyor. Zaten savaş bu yüzden başladı.

Gerçek: Savaş, Ermenistan'ın 27 Eylül sabahı sivilleri vurmasıyla başladı. Türkiye savaşa dâhil olmak istemiyor çünkü Azerbaycan'ın buna şu aşamada ihtiyacı bulunmuyor. Türkiye hem cenk meydanında hem de uluslararası arenada kazanmak istiyor. Birincisi tamam ve ikincisi de kısmen birinciye bağlı. Yani Türkiye siyasi anlamda da haklı kalmak için Ermenistan'ı cenk meydanında inleten Azerbaycan'a asker desteği vermiyor.

"Karabağ Ermenistan'ındır" yalanı

Paşinyan: BBC muhabiri Jonah Fisher, Ermenistan'ın 28 yıldır Dağlık Karabağ'ı ve beraberinde 12 Azerbaycan şehrini yasa dışı olarak işgal ettiğini soruyor. Paşinyan "Dağlık Karabağ Ermenistan'ındır. Karabağ'ın Azerbaycan'a olduğuna dair tek bir karar yok" diyor.

Gerçek: Gerçeği yine BBC muhabiri Jonah Fisher, Paşinyan'ın suratına vuruyor: BMGK'nın, Karabağ'ın Azerbaycan'a ait olduğu, Ermenistan'ın işgalci olduğuna dair 4 kararı bulunuyor. Karabağ'ın Ermenistan'a ait olduğu iddiası tarihsel bir iddiadan ibaret ve uluslararası hukukta hiçbir karşılığı yok.

"Rusya bize destek vermiyor" yalanı

Paşinyan: Rusya bize destek vermiyor, kendi başımızın çaresine bakmamız gerekiyor.

Gerçek: Rusya her zaman her alanda Ermenistan'a destek verdi ancak "Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü" kapsamında Rusya'nın Ermenistan'a destek verebilmesi için çatışmaların Ermenistan topraklarında yaşanması gerekiyor. Ermenistan, Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini kendi topraklarından vurarak Azerbaycan ordusunu tuzağa çekmek istedi ancak Azerbaycan çatışmalarda asla Ermenistan topraklarını hedef almadı. Böylelikle Ermenistan Rusya'yı savaşın içine çekemedi. Ancak Paşinyan her fırsatta Rusya'ya "Türkiye Azerbaycan'a yardıma hazır" diyerek destek bekliyor.

"PKK istikrarsızlık yaratacak" yalanı

Paşinyan bir taraftan PKK'nın varlığını gizlemek istiyor, diğer taraftan Rusya'yı "PKK ilerde istikrarsızlık yaratacak" diye tehdit ediyor.

Gerçek: Paşinyan bu konuda da tam bir ikiyüzlülük içinde. 2008'den bu tarafa PKK'lı teröristleri ülkeye alan Ermenistan, 27 Eylül'deki ilk saldırıdan çok önce PKK'dan yardım istedi. 25'erli gruplar halinde 300 PKK'lı, çatışmanın ilk gününde Ermenistan'a girdi. Kısa süre sonra da PKK'nın Ermeni kökenli teröristlerden oluşan grubu “Ermeni Nubar Ozaryan Taburu” da, Karabağ’da 7 kamp kurdu. Paşinyan bir taraftan PKK'dan yardım istiyor, diğer taraftan Batı'ya "Ermenistan Türkiye'yi Güney Doğu ve Kuzey Doğu’da durduran son engel" diyor, öteki taraftan Rusya'ya "Yardım etmezsen PKK bölgede istikrarsızlık yaratacak" mesajı veriyor.

ERMENİSTAN'IN YALANLARI

Cansız manken ve Rus bayrakları taktiği

Cenk meydanında Azerbaycan ordusunun karşısında duramayan, askerleri mevzilerden kaçan, geriye kalan askerler de kaçmasın diye zincirleyen Ermenistan, SİHA'ları aldatmak için cansız mankenler kullandı. Ermenistan son olarak PKK'nın Suriye'deki "Rus bayrağı" taktiğine başvurdu. PKK, kendini TSK'dan korumak için Afrin'de Türk sınırına yakın noktalara Rus bayrakları dikmişti. Ermenistan da sınırın kendi tarafına, uzaktan görünecek şekilde Rus bayrakları dikmeye başladı.

Cenazeleri alamıyoruz yalanı

Cenaze ve esir takası için varılan iki insani ateşkesi bozan Ermenistan, Azerbaycan tarafının cenazeleri vermediğini iddia ediyor. Oysa ki gerçek, ateşkes sırasında Ermeni cenazelerini toplamaya çalışan Azerbaycan ambulanslarına ateş açılıyor olması.

Serdar Ortaç yalanı

Azerbaycan ordusu karşısında ağır zayiat veren ve büyük asker kaybı yaşayan Ermenistan, Rusya'dan da destek göremeyince Ermeni halkını gönüllü savaşmaya çağırdı. Değil gönüllülerin orduya katılması, ordu mensubu askerleri bile mevzilerde tutamayan Ermenistan, psikolojik harekât amaçlı "Azerbaycan askerlerini öldürüyoruz" haberleri hazırlamaya başladı.

"Günlere göre öldürülen Azerbaycan askerlerinin sayısı" başlıklı haber hazırlayan Ermenistan Kamu Radyosu, askerliğini bedelli yapan Serdar Ortaç'ın 2000'deki üniformalı fotoğrafını kullandı.

27 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında Azerbaycan'ın 5839 askerinin öldüğünü ileri süren kamu radyosu, iddiasını Azerbaycan'ın yaptığı gibi fotoğraf ve görüntülerle belgelemek istedi ve popçu Serdar Ortaç, oyuncu Kaan Girgin ve CZN Burak’ın askerlik fotoğraflarını yayınladı.

"Türk özel kuvvetler" yalanı

Ermenistan Savunma Bakanlığının basın sekreterliğini yapan Şuşan Stepanyan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda resmî sosyal medya hesabı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Yardımcısı Hikmet Hacıyev'in paylaşımında yer verdiği fotoğrafta "Türk özel kuvvetlerden bir asker olduğu", Hacıyev'in Türk askerini fark edip fotoğrafı sildiğini ileri sürdü.

Fotoğrafta işaretlenen üniforma Azerbaycan Sivil Savunma'nın üniforması, kolundaki amblem de Azerbaycan Sivil Savunma Teşkilatı amblemi çıktı.

"Türk savaş uçakları bizi vuruyor" yalanı

Ermenistan'ın resmî hesapları üzerinden, Türk uçaklarının ve SİHA'ların Ermeni ordusunu vurduğu iddiaları ortaya atıldı.

Ermenistan'ın açıklamalarının tamamen yalan olduğunu belirten Millî Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ı iddialarını ispat etmeye davet etti.

Yalanlarını "örümcek ağları" ele verdi

Yalancı Ermenistan, 1 Kasım 2020 tarihinde "Azerbaycan ordusu sivillerimizi füzelerle vuruyor" yalanını ortaya atarak, yere saplanmış bir füze kapsülünün fotoğrafını paylaştı. Fotoğraftaki kapsülün örümcek ağları ile kaplandığı görüldü.

İRAN'IN YALANLARI

Azerbaycan-Ermenistan çatışmasında tarafını net bir şekilde ortaya koyan ülkeler olduğu gibi susmayı tercih edenlerde bulunuyor ancak bu konuda en kötü durumda olan hiç şüphesiz İran. Neredeyse yalan konusunda Ermenistan'la yarışma mertebesine gelen İran, "Sınırdan Ermenistan tarafına geçen silah yüklü kamyonlar" iddiasının altında kalmıştı. İran basını açıkça Ermenistan'ı desteklerken Tahran yönetimi, uzun bir süre "iki taraf" politikası izlemişti. İki tarafı sükunete davet etme, iki tarafı ateşkese uyma, iki tarafı sivilleri vurmama, iki tarafı İran topraklarına patlayıcı madde atmama konusunda uyaran İran, Türkiye'den gelen tepkiler üzerine "Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne" vurgu yapmaya başlamış, son olarak İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haklı ile haksızı ayırma" uyarısında bulunmuştu.

İran ile ilgili en çok akıllarda kalan ise Hizbullah'ın ilk genel sekreterliğini yapan Şeyh Subhi Tufeyli'nin açıklamaları idi. İran Dışişleri Bakanı'nın bizzat kendisine "Türkiye'ye karşı Ermenistan'ı desteklediklerini söylediğini" anlatan Şeyh Subhi Tufeyli, peş peşe YouTube canlı yayınlarında Türkiye'yi ve Azerbaycan'ı savunmuş, başta İran olmak üzere sözde İslam ülkelerine tepki göstermişti.

Yorumlar (0)