Erdoğan: Kardeşlerimiz topraklarını tek tek alıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Azerbaycanlı kardeşlerimiz, Ermeni işgali altındaki toprakları geri almaya başladı." diyerek, azmin ve imanın elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını söyledi. 

GÜNDEM 24.10.2020, 15:18
Erdoğan: Kardeşlerimiz topraklarını tek tek alıyor!

AK Parti Kayseri 7'nci Olağan İl Kongresi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün sabah saatlerinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmede bulunduğunu ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da televizyon spikeri olan Günel Mövsümova'nın Zengilan şehrinin Ermeni işgalinden kurtuluşuna ilişkin haberi gözyaşları içerisinde açıkladığını hatırlattı.

Erdoğan, "Azerbaycanlı kardeşlerimiz, Ermeni işgali altındaki toprakları geri almaya başladı." diyerek, azmin ve imanın elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını söyledi. 

Türk milletinin bu şekilde canlandığına dikkat çeken Erdoğan, Hazar'dan Balkanlar'a bir sevda öyküsünün yazıldığını kaydetti. 

Ne olmuştu?

Ermeni işgalindeki topraklarını geri almaya başlayan Azerbaycan, Zengilan şehrini de işgalden kurtarmayı başarmıştı. ARB24 adlı Azerbaycan televizyon kanalında spiker olan Günel Mövsümova, söz konusu şehrin Ermeni işgalinden kurtuluşuna dair haberi duyururken gözyaşları içerisinde kalmıştı.

Zengilan'ın memleketi olduğunu belirten Günel Mövsümova, 27 senedir şehrin işgalden kurtarılmasını beklediklerini ve kendisinin de hep bu haberi duyurmayı istediğini söylemişti. 

Yorumlar (0)