Türkiye'de bir ilki başarmıştı! Ünlü doktor hayatını kaybetti

Türkiye’nin önde gelen kalp doktorlarından biri olan ve ilk kalp naklini yapan cerrahlardan biri olan 82 yaşındaki Prof. Dr. Cevat Yakut, hayatını kaybetti.

GÜNDEM 08.05.2024, 18:00 09.05.2024, 14:05 Buse Önder
Türkiye'de bir ilki başarmıştı! Ünlü doktor hayatını kaybetti

Türkiye'de kalp nakli cerrahisi alanında öncü isimlerden biri olan 82 yaşındaki Prof. Dr. Cevat Yakut, dün hayatını kaybetti. Yakut'un vefat haberi, kurucu başhekimi olduğu Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan açıklama ile duyuruldu.

Vefatını hastane bildirdi

Hastane tarafından paylaşılan mesajda, hastanenin kurucusu ve Başhekimi olan Prof.Dr. Cevat Yakut’un vefatı bildirilirken, ailesine başsağlığı dilendi.

Paylaşılan mesajda “Yakut, meslek hayatı boyunca nitelikli sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve toplum sağlığının korunması adına önemli katkılarda bulunmuştur. Bu acı kaybı yaşayan sağlık camiasına, Koşuyolu ailesine ve sevdiklerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Onun anısını daima yaşatacağız ve yaptığı değerli katkıları asla unutmayacağız" ifadelerine yer verildi.

Prof. Dr. Cevat Yakut kimdir?

Prof. Dr. Cevat Yakut, Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi'nin kurucularından biriydi. Ankara'nın Beypazarı ilçesinde doğan Yakut, Van Yüksek İhtisas Hastanesi'nde kalp cerrahisi alanında görevlendirildi. Van'da 10 yıl boyunca hafta sonlarını ameliyatlarla geçiren Yakut, Azerbaycan Bakü Merkezi Klinik Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Genel Koordinatörlüğü görevinde bulundu. Ayrıca iki dönem Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği başkanlığı yaptı.

Başta Başbakanlık Onur Belgesi olmak üzere çeşitli ödüller alan Yakut, 1990 yılında Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi'nin başhekimi oldu. Türkiye'de ilk kalp nakli yapan cerrahlardan biri olan Yakut, 2009 yılında emekli oldu.

Yorumlar (0)