"Macron sıkletinin üzerinde yumruk sallıyor!"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Macron'un "Türkiye Gaziantep'ten cihatçı gruplar gönderiyor" iddiasına sert cevap verdi.

GÜNDEM 04.10.2020, 15:13 04.10.2020, 15:22
"Macron sıkletinin üzerinde yumruk sallıyor!"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası Türkiye'ye yönelik suçlamalarda bulunmaya devam ettiğini ve "Gaziantep'ten giden cihatçılar" iddiasında bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kara propagandaların saldırılarla eş zamanlı başladığını belirterek, Türkiye'nin Azerbaycan'la askerî iş birliğinin uzun yıllardır devam ettiğini ancak konunun Ermenistan işgalinden başka bir noktaya çekilmeye çalışıldığını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinin iyi geçtiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın, Macron'un Erdoğan'la ilişkisi için ilginç bir benzetmede bulundu. "Macron, sıkletinin üzerinde yumruk savurmaya çalışan boksöre benziyor." benzetmesi yapan İbrahim Kalın, her seferinde Recep Tayyip Erdoğan'ın cevabını verip konuyu doğru hattına oturttuğunu söyledi.

AGİT Minsk Grubu eş başkanlığından dolayı Fransa'nın adil ve tarafsız bir tavır sergilemek zorunda olduğunu ancak bunu yapmasının çok zor olduğunu belirten Sözcü Kalın, sebebini şu cümleyle açıkladı:

"Ermeni lobisinin dünya genelinde en güçlü organize olduğu ülkelerden biri Fransa."

Konu ne? Ermenistan'ın işgali mi, Türkiye'nin desteği mi?

30 yıldır hiçbir şey yapamayan AGİT Minsk Grubu'nun bundan sonra ne yapıp da başarıya ulaşacağını soran İbrahim Kalın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Ermenistan işgal ettiği topraklarımızdan defolup gitsin, ateşkes olur" şeklinde mantıklı bir çözüm önerisinde bulunduğunu kaydederek, bir ülkenin kendi topraklarını kurtarmasının neresinin yanlış olduğunu sordu.

Durum 1-0 olunca malum ülkelerin hemen Azerbaycan'ı durdurmaya çalıştıklarını da belirten Kalın, "Burada konu ne? Ermenistan'ın işgali mi yoksa Türkiye'nin Azerbaycan'a desteği mi?" diye sordu.

erdogan macron

Yorumlar (0)