Orta Karadeniz'de hedef Arap turistler: Şehirleri tek tek gezdiler

Her yıl milyonlarca turist ağırlanan Türkiye’de bu yıl rotanın değiştirilmesi planlanıyor. Suudi Arabistanlı turizmciler, doğal güzellikleriyle kendine hayran bırakan Orta Karadeniz Bölgesi’ndeki illeri tek tek gezme başladı.

SEYAHAT 16.05.2024, 17:03 17.05.2024, 12:49 Şeyda Gül
Orta Karadeniz'de hedef Arap turistler: Şehirleri tek tek gezdiler

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte Türkiye’de turizmde yaşanan hareketlilik canlanmaya başladı. Yurdun dört bir yanında görülen hem yerli hem de yabancı turistler, ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlıyor. Akdeniz ve Ege Bölgesi kıyıları batıdan gelen misafirlere ev sahipliği yaparken, özellikle Karadeniz Bölgesi ise Arap turistlerin gözdesi oldu.

Yeni hedef Orta Karadeniz

Sıkça Trabzon ve Rize'de tatillerini yapan Arap turistlerin yeni hedefi ise Orta Karadeniz Bölgesi oldu. Türkiye’de keşfe çıkan Arap turizmciler, Çorum, Amasya, Tokat ve Samsun'u vatandaşların ziyaretine sunmaya hazırlanıyor.

Bölge hakkında bilgi edindiler

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) organize ettiği gezide Arap turizmciler, bölge illerinin tarihi hakkında bilgi aldı. Bölgenin doğal mekanlarını gezip turizm potansiyeline yönelik bilgi edinen Arap turizmciler, bölgeye yeşil ışık yaktı.

Esnaf ikramda bulundu

Esnaf, Arap konuklarına hediyeler verip ikramlarda bulunurken, yedikleri döneri muhteşem olarak yorumlayan Arap turizmciler, döner ustaları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Orta Karadeniz’deki şehirler gerçekten muhteşem

Geziye katılan turizmcilerden Ghadeer Al Hendawee, Arabistan’dan buraya turlar başlatacaklarını ifade etti. Arap turistlerin Trabzon’a olan ilgisine değinen Al Hendawee, her zaman Trabzon bölgesine gidildiğini ama bu bölgenin bilinmediğini söyledi. Çünkü bu şehirlerin gerçekten muhteşem olduğunu kaydeden Al Hendawee, “Yeşillik ve tarih beraber. Sadece Trabzon Karadeniz değil. Samsun mükemmel bir şehir. Amasya tarihi bir şehir. Tokat mağaralarla, kalesiyle çok güzel” değerlendirmesinde bulundu.

Karadeniz’e en fazla turist getiren turizmciler davet edildi

Gezinin fırsatları da beraberinde getireceğine inandıklarını belirten OKA Amasya İl Koordinatörü Erdin Güden, Suudi Arabistan’dan Karadeniz Bölgesi’ne en fazla turist getiren 18 turizm acentesini bölgeye davet ettiklerini belirtti.Bu faaliyetle amaçlarının şehrimize, bölgemize daha fazla turist çekmek olduğunu ifade eden Güden, “Yaklaşımları gayet olumlu. Bundan sonra daha fazla turist getirebileceklerini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)