"İçişleri Bakanı ve TBMM Başkanı ile görüştüm" diyen Özel'den açıklamalar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına açıklaması için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile yaptığı görüşmeyi anlatan Özel, yeni anayasa çalışmalarına da değindi.

SİYASET 30.04.2024, 14:51 30.04.2024, 17:25 Hakan Öksüz
"İçişleri Bakanı ve TBMM Başkanı ile görüştüm" diyen Özel'den açıklamalar

Partisinin grup toplantısında kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündemin sıcak başlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İYİ Parti'deki bayrak değişimini değerlendiren Özel, "Meral Hanım'a hayatında mutluluk diliyorum. Sayın Müsavat Dervişoğlu'ya da 'hayırlı olsun' diyorum." ifadelerini kullandı.

"İçişleri Bakanı ile konuştum, 'bazı istihbaratlar aldık' dedi"

Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacağını hatırlatan CHP lideri, "Bu karardan dönülmesi iyi olur. Bunun için sorumluluk almaya hazırız. Sayın İçişleri Bakanı ile dün konuştum ve bu talebimizi ilettim. Aldıkları bazı istihbaratlardan dolayı buna izin veremeyeceklerini bana söyledi, gerekçelerini anlattı. Yaklaşımı olumluydu." dedi.

"Gezi Parkı, egemenlik sancaklarıymış gibi davranıyorlar"

Egemenliğin yasaklamayla korunamayacağını kaydeden Özel, "Birileri, Gezi Parkı sanki egemenlik sancaklarıymış gibi davranıyor. Orayı kaybederlerse egemenliklerini de yitireceklerini zannediyorlar. Güçlü iktidar, rıza üzerine tesis edilir ve demokrasiyle korunur. Egemenliği yasaklar ile korumaya kalkıyorsanız, orada gerçekten egemen değilsiniz demektir." diye konuştu. 

"Numan Kurtulmuş ziyaretime geldi"

Yeni anayasa çalışmaları kapsamında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un, kendisini ziyaret ettiğini söyleyen CHP lideri Özel, "Bizim de sürece dahil olmamızı istiyorlar. Erdoğan için değil, her doğan için anayasa yapılır. Toplumu kuşatmalı ve kapsayıcı olmalı anayasa. Sen bu elbiseye zaten uymuyorsun, yenisini giysen ne olacak. Şu anki anayasamızda hepimizin beğendiği ya da beğenmediği hususlar var ancak ona uymakla yükümlüyüz. Yenisi gelene kadar eskisine uymanız lazım." değerlendirmelerinde bulundu.

İşte Özel'in konuşmasından detaylar...

"AYM kararları, anayasaya göre bağlayıcıdır. AYM ne diyor yürütmeye? 'Taksim'i yasaklayamazsın.' Birisi bu karara uymuyorsa, yenisine de uymayabilir. Yeni anayasa konusunda müzakerelere açığız. Can Atalay kararı ve Gezi Parkı davasının durumu ortada. Tutuklular için hak ihlali kararı verildi. Buna herkes uymak zorunda, bunu anayasa diyor."

"Siyasetçilerin el sıkışmasını savunmaya devam edeceğim"

"Müzakere başka, iletişim başka. Siyasetçilerin el sıkışmasını savunmaya devam edeceğim. İşçiler, anayasaya uygun olarak istediği yerde yürüyüş yapabilmeli. Zira 1 Mayıs, işçi bayramıdır. Polis, asker ve güvenlik görevlileri de emekçilerdir. Kanunsuz emri uygulamak zorunda kalıyorlar." 

Öğretmen atamaları

"Milli Eğitim Bakanlığının çalıştırdığı öğretmen sayısı 85 bin. Öte yandan atanmayı bekleyen 85 bin öğretmen var. 'Mülakat kaldırılacak' denildi. Sonra ise 'mülakat gibi mülakat' yapılacağı söylendi. Erdoğan 22-23 yıl önce şunu demişti; 'Atanmayı bekleyen 68 bin öğretmen var. Madem atamayacaksın, niye okutuyorsun? Erdoğan döneminde okutulan 1 milyon öğretmen atanmamıştır. Atamayacaksanız bu kadar öğretmeni neden okuttunuz?" ifadelerini kullandı.

Eğitim müfredatının sadeleştirilmesi

"Müfredatın değiştirilmesi hakkında da açıklamalarda bulunan Özel, "Eğitimde gerçek bir reform gerekiyor. Sürekli Milli Eğitim Bakanı değiştiriliyor. Eğitimde yapılan müfredat değişiklikleri ile sistem yapboz tahtasına döndü. Haftalar boyunca devam eden MEB şuralarına tanıklık etti bu ülke. Zenginleşme ve kalkınma için ortak akla ihtiyaç var. Bir oldubittiyle müfredat yapılmaz. Bu müfredatın üzerinde çalışmak lazım."  

Yorumlar (0)