Emniyetten uyarı geldi: Araç alırken bu tuzağa düşmeyin!

Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, araç alıp satacak vatandaşların özellikle dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

GÜNDEM 30.04.2024, 15:28 Buse Önder
Emniyetten uyarı geldi: Araç alırken bu tuzağa düşmeyin!

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, araç alım-satımı sırasında yaşanan dolandırıcılık vakalarına dikkat çekti. Emniyet Müdürlüğü, "sazan sarmalı" olarak adlandırılan dolandırıcılık türüne karşı vatandaşları uyardı.

Açıklamada, "Çok ucuza buldum demeyin, sazan sarmalı oyununa gelmeyin" denilerek, bu tür dolandırıcılık olaylarının önüne geçilmesi için uyarılarda bulunuldu.

Arkadaş ve akraba olarak tanıtılanlara dikkat

Vatandaşlar, araç satış işlemleri yaparken ruhsat sahibi dışında hiçbir kişiyle görüşmemeleri konusunda uyarıldı. Noterdeki araç devri esnasında, aracın ücretini başka kişilere gönderme talebiyle karşılaşıldığında dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Bu durumda, arkadaş, akraba veya tanıdık olarak tanıtılan üçüncü kişilere para gönderme isteği dolandırıcılık işareti olarak değerlendirildi.

Açıklamada, vatandaşların birikimlerini dolandırıcılara kaptırmamaları için dikkatli olmaları gerektiği belirtilirken, dolandırıldığını fark edenlerin 112 acil çağrı merkezini aramaları gerektiği hatırlatıldı.

Yorumlar (0)