Usta sunucu Erkan Yolaç'ı kaybettik

Türk televizyonlarının unutulmaz ismi Erkan Yolaç, 89 yaşında vefat etti. "Evet-Hayır Yarışması" ile hafızalara kazınan usta sunucunun ölüm nedeni ile ilgili hastaneden açıklama geldi. Peki Erkan Yolaç kimdir? İşte Erkan Yolaç'ın kariyeri...

MAGAZİN 17.05.2024, 14:55 18.05.2024, 09:37 Hakan Öksüz
Usta sunucu Erkan Yolaç'ı kaybettik

Sunduğu "Evet-Hayır Yarışması" ile Türk televizyon tarihine adını yazdıran Erkan Yolaç, bir süredir tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayata gözlerini yumdu. Farklı tarzı ile izleyicilerin gönlünde taht kuran sunucu Erkan Yolaç'ın solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvurduğu kaydedildi.

Çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat etti

Uzun süre yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Erkan Yolaç'ın ölüm sebebinin çoklu organ yetmezliği olduğu belirtildi. Usta sunucunun, dün akşam saat 21.00'de hayatını kaybettiği aktarıldı.

Erkan Yolaç kimdir? 

Peki Türk televizyonlarına damga vuran Erkan Yolaç kimdir? Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde 1935'de dünyaya gözlerini açan Erkan Yolaç, Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde başladığı ortaöğrenim hayatını Kenan Evren Anadolu Lisesi'nde ve ardından Kastamonu Lisesi'nde sürdürdü.

Edebiyat öğretmeni yönlendirdi, belediyenin anonslarını yaptı

Edebiyat öğretmeni Rauf Mutluay'ın yönlendirmesiyle birlikte belediyenin anonslarını yapmaya başlayan Erkan Yolaç, sunuculuğa bu şekilde adım attı. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nden iç mimar olarak mezun olduktan bir yıl sonra, 1960'da Ankara Radyosu'nda program sundu.

"Evet-Hayır" formatını, ilk kez 1962'de sahneledi

Çeşitli gazinolarda Orhan Boran, Huysuz Virjin ve Leyla Sayar ile de çalışan Erkan Yolaç, İngilizlerin ünlü kanalı BBC'de gerçekleştirilen "Evet-Hayır" formatını uyarladı, ilk kez 1962'de Caddebostan Gazinosu'nda sahneledi. 

"Türkiye Güzeli" Asuman Tuğberk ile evlendi

Pek çok televizyon ve radyoda çalışan usta sunucu, 1970 yılında Türkiye Güzeli seçilen Asuman Tuğberk ile 1976'da dünyaevine girdi. 1985 itibarıyla TRT'de pazar günleri ekranlara gelen Stüdyo Pazar programını sunmaya başlayan Erkan Yolaç, "Evet-Hayır Yarışması" ile ününe ün kattı.

Yorumlar (0)