Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe açıkladı: İşte yeni kredi limitleri…

Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'ndan hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Genç çiftçi kredisinin limitini 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya artırıyoruz. Kadın çiftçi kredisi limitini de aynı şekilde 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya yükseltiyoruz” dedi.

GÜNDEM 17.05.2024, 15:38 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe açıkladı: İşte yeni kredi limitleri…

Haliç Kongre Merkezi'nde "Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma" temasıyla düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.  Bu güzel ve anlamlı buluşmaya vesile olan Ziraat Bankası yönetimini canı gönülden tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımın geleceği teması altında yapılan ve yapılacak oturumların sektör açısından yol gösterici olmasını temenni etti. Ülke ve millet adına Ziraat Bankası’na teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1863 yılından beri Ziraat Bankamız Türk tarımının lokomotifi oldu. Savaş döneminde bile bankamız çiftçimizin yanında yer aldı” dedi.

Çiftçiye kredi müjdesi

Ziraat Bankası’nın yeni müjdelerle sektöre verdiği desteği artırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük ekipman kredisi limitini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkardıklarını duyurdu. Küçükbaş hayvan üreticilerine işlerini büyütmeleri, hayvan sayılarını çoğaltmaları, atıl işletme kapasitelerini üretime kazandırmaları amacıyla verilen kredinin limitini de 400 bin liradan 600 bin liraya getirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükbaş süt hayvancılığı ile iştigal eden üreticiler için bu rakamı 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükselteceklerinin müjdesin verdi.

Genç ve kadın çiftçilere güzel haber

“Her zaman söylüyorum gençlerimiz bizim geleceğimiz. Gençlerin tarım alanında iş ve işletme sahibi olmalarını teşvik ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, genç çiftçi kredisinin limitinin 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya artırıldığını duyurdu. Kadın çiftçi kredisi limitini de aynı şekilde 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya yükselttiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ziraat Bankamızın bu müjdeli haberlerinin de çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu kredilerin katkısıyla tarım sektörümüz geliştikçe inşallah Türkiye daha müreffeh, milletimiz daha huzurlu, geleceğimiz daha aydınlık daha güvenli olacaktır” dedi.

Milletin yanındaki duruşunu muhafaza ediyor

Ziraat Bankası’nın dün olduğu gibi bugün de milletin yanındaki duruşunu muhafaza ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ziraat Bankası’nın sadece kar peşinde koşan bir banka olmadığını aktardı. Çiftçi, esnaf, tüccarın elinden tutan bir kara gün dostu olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem ülke içinde hem de yurt dışında mevcudiyetini artırdığını görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. 2015’te kurulan Ziraat Katılım ile birlikte bankamız hızla gelişen alternatif finans piyasasında da yerini aldığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2000’den fazla sektör temsilcisinin bir araya geldiği bu buluşmanın tarım ekosistemine katkıda bulunacağına eminim. Tarım sektörünün tüm paydaşlarının el ele vermesi, dayanışma içerisinde hareket etmesi mühimdir” ifadelerini kullandı.

Dünyadaki tüm ülkeler gibi bizim de sıkıntılarımız var

“Elini vicdanına koyan herkesin kabul ettiği hakikat ülkemizin son 21 yılda başarı hikayesi yazdıklarının başında tarım, hayvancılık ve su ürünleri vardır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyadaki tüm ülkeler gibi Türkiye’nin de sıkıntıları olduğunu belirtti. Tarımsal girdi fiyatlarının bunlardan bir tanesi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki dalgalanmaları yok sayamayız. Başarılarımızla birlikte halen problem üreten alanların farkındayız” değerlendirmesinde bulundu.

Amacımız güçlü ve zayıf yanlarımızı en doğru şekilde tespit etmek

“Dengeli ve objektif bir şekilde kendimize de ayna tutuyoruz. Amacımız güçlü ve zayıf yanlarımızı en doğru şekilde tespit etmek” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarıları artırmanın, eksikleri gidermenin derdinde olduklarını söyledi. Tarım sektörünün 21 yılda elde ettiği başarıların değersizleştirilmesine mahal vermeden Türkiye’yi hep beraber hedeflerine ulaştırmak isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milli meselemiz olan tarımda biz hiç kimseye kapımızı kapatmadık. Herkesin fikrine, eleştirisine, önerisine sonuna kadar açığız. Yeter ki, tarım konusu ezberlere ve önyargılara kurban edilmesin” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)