İYİ Parti’den emniyete kumpasla ilgili açıklama: Devletimizin yanındayız

İYİ Parti’nin grup toplantısında konuşan Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu, “Bir tehdit ve tehlike varsa FETÖ ve PKK ile mücadelede devletimizin yanında duracağız” ifadelerini kullandı.

SİYASET 15.05.2024, 11:33 Şeyda Gül
İYİ Parti’den emniyete kumpasla ilgili açıklama: Devletimizin yanındayız

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında hitap etti. “Gün geçmiyor ki siyasi iktidar yeni bir icat çıkarmasın” diyen Dervişoğlu, tek adam rejiminin acı ve soğuk gerçeklikleriyle baş başa kalmış milletin hayatından bir gün daha çalınmasın diye gün geçmediğini söyledi. Geride bıraktıkları son 2 haftayı sözde yeni anayasa tartışmaları, yumuşama ve normalleşme manşetleriyle idare eden iktidar bununla yetinmemiş olacak ki şimdi de yargıda reform paketi adı altında bir düzenleme çorbasıyla yeni bir gestapo kanunu denemesiyle karşılarına çıktığını ifade eden Dervişoğlu, “Saray'ın millete rağmen kadroları ve yine Saray'ın devlete rağmen bürokratları tarafından hazırlanan bu yasanın gerekçesine inmeden önce bir hususu hatırlatmayı görev addediyorum” dedi.

Kısır döngüye asla teslim etmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kutuplaştırarak ve ayrıştırarak tanzim etmeye çalıştığı siyaset kurumu, mevcut hükümetin dilediğinde geldiği dilediğinde de yumuşattığı bir oyun hamuru olmadığını kaydeden Dervişoğlu, Türkiye'de siyaset kurumunu iktidarın iktidar olmaktan, muhalefetin de muhalefette kalmaktan memnun olduğu, seçimlerin seçenekler arasında bir yarış değil; adeta nüfus sayımı gibi yapıldığı bir kısır döngüye asla teslim etmeyeceklerini herkesin bilmesi gerektiğini vurguladı.

Milletimizi rahatsız edenleri rahatsız etmeye devam edeceğiz

Anayasa tartışmalarına dair görüşlerini beyan edip, bu girişimin samimiyetini sorgulayınca belli ki muktedirleri rahatsız ettiklerini anlatan Dervişoğlu, milleti rahatsız edenleri rahatsız etmeye devam edeceklerini vurguladı. İYİ Parti'nin, Türkiye'nin gündemine dayatılan yeni anayasayla ilgili duruşunun son derece açık ve net olduğunu kaydeden Dervişoğlu, artık miadı dolmuş bu hükümete can suyu olacak ve tek adam rejimini tahkim edecek her türlü anayasa değişikliğinin karşısında duracaklarını belirtti. “Erdoğan bir kez daha aday olabilsin diye tek adam rejiminin raf ömrünü uzatacak hiçbir anayasa değişikliğini desteklemeyeceğiz, dost düşman bunu bilmeli” diyen Dervişoğlu, anayasa tartışmalarına dair görüşlerini beyan edip, bu girişimin samimiyetini sorgulayınca belli ki muktedirleri rahatsız ettiklerini dile getirdi. Dervişoğlu, “Hiçbir şikayetim yok, milletimizi rahatsız edenleri rahatsız etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yeni bir Erdoğan anayasasıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz

İYİ Parti'nin, Türkiye'nin gündemine dayatılan yeni anayasayla ilgili duruşu son derece açık ve net olduğunun altını çizen Dervişoğlu, artık miadı dolmuş bu hükümete can suyu olacak ve tek adam rejimini tahkim edecek her türlü anayasa değişikliğinin karşısında duracaklarının bir kez daha altını çizdi. Erdoğan bir kez daha aday olabilsin diye tek adam rejiminin raf ömrünü uzatacak hiçbir anayasa değişikliğini desteklemeyeceklerini aktaran Dervişoğlu, dostun düşmanın bunu bir bilmesi gerektiğini vurguladı. Tüm siyasi partilerin karar ve diyaloglarına, geçmişte partimize gösterilmediği ölçüde yüksek bir nezaketle yaklaştıklarını dile getiren Dervişoğlu, “Elbette isteyen istediği partiyle görüşebilir ve istediği kadar da yumuşayabilir. Biz Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temel ilkelerine sıkı sıkıya bağlı bir parti olarak, bu memlekette tek adam saltanatını devam ettirecek hiçbir pazarlığın içinde olmayacağız, yeni bir Erdoğan anayasasıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Yabancıları araştıranlara hapis cezası

“Türkiye'deki yabancıları araştıranlara hapis cezası getireceklermiş. Vay vay vay... İlk önce Türkiye'yi dünyanın mülteci kampı haline getirdiler. Şimdi de bu demografik işgale karşı çıkanları hapisle tehdit ediyorlar” ifadelerini kullanan Dervişoğlu, madem ki mesele Türkiye'de bulunan yabancılar ise; o hâlde ilk taşı kendisinin attığını belirtti. “Diyorum ki; Türkiye en fazla sığınmacı ve kaçak barındıran ülke konumuna geldiyse bu sıradan bir tesadüfün eseri değildir. Bu hükümetin bilinçli politik tercihlerinin doğal sonucudur” diyen Dervişoğlu, şimdi bu gerçekleri konuştukları için Türkiye'yi sessiz bir istilaya teslim etmeye yeltenen bu hükümete karşı çıktıkları için akılları sıra kendisini ajan olarak suçlayacak olanlar varsa hodri meydan dediğini vurguladı. Dervişoğlu, “Sayın Erdoğan şayet ajan arıyorsanız memlekete doldurduğunuz yabancılar içinde arayın, kendi İçişleri Bakanınızın her hafta yakalattığı kaçaklara bakın” ifadelerini kullandı.

FETÖ ve PKK ile mücadelede devletimizin yanında duracağız

Bir tehdit ve tehlike varsa FETÖ ve PKK ile mücadelede devletin yanında duracaklarının altını çizen Dervişoğlu, emniyet içinde, yargı içinde operasyonlarla birinin gelmiş, birinin gitmiş olduğunu gördüklerini belirtti. “Bir tehdit ve tehlike varsa, FETÖ ve PKK ile mücadelede devletimizin yanında duracağız. Ama borsa kurup, adam kayırmayacaksınız” diyen Dervişoğlu, komisyonlar oluşturup, haini masum ilan etmemeleri gerektiğini savundu. Dervişoğlu, “Sonra da yargı reform deyip, işin içinden kurtulmaya çalışmayacaksınız” diye konuştu.

Yorumlar (0)