Kampüslerde açık hava sineması kurulacak, Oscar ödüllü film gösterilecek

Oscar ödüllü "The Holdovers" filmi, 15 ila 23 Mayıs tarihleri arasında bazı üniversitelerde kurulacak açık hava sinemasıyla öğrenciler ile buluşturulacak. Açık hava sinema takvimi ve The Holdovers filminin konusu haberde...

KÜLTÜR-SANAT 15.05.2024, 11:38 Hakan Öksüz
Kampüslerde açık hava sineması kurulacak, Oscar ödüllü film gösterilecek

Dijital içerik platformu TV+, 15-23 Mayıs tarihlerinde üniversite öğrencilerine açık hava sineması keyfi yaşatacak. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan üniversitelerin kampüslerine kurulacak sistemle birlikte Oscar ödüllü "The Holdovers" filmi gösterilecek.

Açık hava sineması kurulacak üniversiteler

The Holdovers filminin açık hava sinemasında gösterileceği kampüsler açıklandı. Edinilen bilgilere göre film; Eskişehir Teknik Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi'nde gösterilecek.

Açık hava sinema takvimi 

  • Antalya Akdeniz Üniversitesi (15 Mayıs Çarşamba),
  • İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (17 Mayıs Cuma),
  • Adana Çukurova Üniversitesi (20 Mayıs Pazartesi),
  • Gaziantep Üniversitesi (21 Mayıs Salı),
  • Eskişehir Teknik Üniversitesi (23 Mayıs Perşembe).

The Holdovers oyuncuları

The Holdovers (Geride Kalanlar) filmi, 8 Mart 2024'te gösterime girdi. Yönetmenlik koltuğunda Alexander Payne'in oturduğu filmin senaryosunu David Hemingson kaleme aldı.

Filmin oyuncu kadrosunda Paul Giamatti, Da'Vine Joy Randolph ve Dominic Sessa gibi oyuncular yer alıyor. Da'Vine Joy Randolph, filmdeki performansıyla 96. Oscar Ödülleri'nde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü

The Holdovers filminin konusu 

Tek hayatı okul olan bir öğretmen, okulda görev yapan bir aşçı ve sorunlu bir öğrencinin başından geçen olayları anlatan The Holdovers filmi, izleyenler tarafından tam puan aldı. 1970 yılında geçen film, katı öğretmen Paul Hunham'ın etrafında dönüyor. Öğretmen Paul, Noel tatilinde gidecek bir yeri olmayan öğrencilere nezaret etmek üzere okulda kalır. Öğrencilerin hepsi farklı yerlere kaçar, Angus hariç... Oğlu kaybolan okulun baş aşçısı Mary, bu ikiliye eşlik eder. Üçü birlikte tuhaf bir Noel ailesi oluşturacaktır.

Yorumlar (0)