Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Yorulan arkadaşlarımızı dinlenmeye alacağız

AK Parti Grup Toplantısı'nda hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yorulan arkadaşlarımızı dinlenmeye alacağız” dedi.

SİYASET 15.05.2024, 12:46 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Yorulan arkadaşlarımızı dinlenmeye alacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli değerlendirmelerde bulundu. “Grup toplantımızın ülkemiz, milletimiz ve partimiz için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Vefanız için her biriniz için teşekkür ediyorum. 2024 yılının ilk il başkanları toplantısında hem 5 ayın muhasebesini yaptık, illerimizin röntgenini çektik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, partinin genel başkanı olarak büyük bir gurur duyduğunu dile getirdi. Kendilerini örselemeye çalışanlara inat yoluna pekleşe pekleşe devam ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin kuruluşundan itibaren ortak akılla hareket ettiklerini vurguladı. Son 1 yıla damga vuran seçimler dolayısıyla gelenekselleşmiş istişare toplantısını yapamadıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki haftalarda gerçekleştireceğiz. Belediye başkanlarımızla 1-2 Temmuz'da bir araya geleceğiz. Bu toplantıların davamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kongre takvimini de yakında ilan edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorulan arkadaşlarımızı dinlenmeye alacağız

Her kongre sürecini bayrak yarışı olarak gördüklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yorulan, motivasyonunu yitiren arkadaşları kardeşlik hukukunu koruyarak dinlenmeye alacaklarını ifade etti. Yeni, heyecanlı arkadaşlarla kadroyu güçlendireceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruldukları günden beri yenilenerek geldiklerini belirtti. Bundan sonra da aynı çizgide hareket edeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel seçimin üzerinden 1 yıl geçtiğini anımsattı. TBMM’nin bu yıl içerisinde gece gündüz demeden çalıştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin beklentilerini karşılayacak yasaları çıkardıklarını dile getirdi. Tüm kabine üyeleri ile ülkenin refahı ve güvenliği için ter döktüklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son grup toplantımızdan bu yana yurt içinde ve yurt dışında birçok programa katıldım” dedi.

Meclis tatile girmeden yasal düzenlemeleri çıkarmamız gerekiyor

Diplomasi de olduğu gibi iç siyasette de yoğun gündemde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek hayat pahalılığı ve fırsatçılık gerekse öğretmenlerimize yönelik şiddete karşı yasal zeminin düzenlemesinin gündemde olduğunu söyledi. Meclis tatile girmeden yasal düzenlemeleri çıkarmaları gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarında Meclis Başkanına destek vermeleri gerektiğini vurguladı. Sivil anayasayı geçici gündemlere kurban etmemeleri gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, aceleye getirmeden ama çok da uzatmadan adımların atılması gerektiğini savundu. “Biz sonuna kadar yapıcı tutumumuzu koruyacağız. Önümüzde kesintisiz 4 sene daha var. Bu 4 senenin her gününü ilk günkü aşkla geçireceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeyi yeni rekorlarla buluşturacaklarının mesajını verdi.

31 Mart seçimleri güven oylaması değildir

Türkiye'nin son 21 yılında mührünü vurmuş bir kadro olarak eserlerle devam edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin bir ikazda bulunduğunu ve 31 Mart seçimlerinin bir güven oylaması olmadığını söyledi. “28 Mayıs'ta seçmen kararı bir şekilde hükümeti Cumhur İttifakı'na emanet etmiş, 31 Mart'ta tercihini farklı şekilde yansıtmıştır. Milletimizin verdiği mesajı duymazdan gelecek değiliz, biz o mesajı aldık ve gereğini yapmaya başladık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin AK Parti'den elini çektiğine inananların yanılacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu emanetin bize 5 yıllığına yüklendiğinin farkında olacağız” dedi.

AK Parti'nin çalışma usulü bellidir

“AK Parti'nin çalışma usulü bellidir, hemen yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklıyız. Aynı zamanda biz hiç seçim olmayacakmış gibi çalışan bir kadroyuz. Şunu çok net ifade etmek isterim, ne teşkilatımızda ne de bürokrasi kadrolarında isteksizliğe asla ve asla tahammülümüz olamaz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke ve millete karşı vazifesini yapmamanın bahanesi olmayacağını söyledi. “Biliyorsunuz son 22 yılda AK Parti ile ilgili de kötümser senaryolar yazanlar oldu. Bize gazete manşetlerinden ömür biçenler oldu” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu iş bitti deyip yolunu değiştirenler olduğunu belirtti. Korkanlar, ürkenler, hırslarına yenilenler olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onların şimdi esamesi okunmuyor. Ama Allah'a hamd olsun biz buradayız. Dimdik, sapasağlam ayaktayız. Dava burada ve yarın da inşallah burada olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)