Bakan Özhaseki: “İnsanlık adına ‘ateşkes’ deyin”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Braga'da düzenlenen Akdeniz PA Ödül Töreni'nde Gazze'deki trajediye vurgu yaptı. Özhaseki, “Sizden tek talebimiz insani ve vicdani bir duruş sergilemeniz. İnsanlık adına 'ateşkes' deyin. Kadınlar, çocuklar yaşasın deyin ve dünyaya huzur getirin” ifadelerini kullandı.

SİYASET 17.05.2024, 00:45 18.05.2024, 09:36 Melina Ay
Bakan Özhaseki: “İnsanlık adına ‘ateşkes’ deyin”

Bakan Özhaseki, Portekiz'in Braga şehrinde düzenlenen Akdeniz PA Ödül Töreni'nde konuştu ve Gazze'deki trajediye dikkat çekti. İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği şiddet eylemlerinin durdurulması çağrısında bulunan Bakan Özhaseki, uluslararası topluma Filistin'deki acımasızlığı anlattı. Törende, birçok üst düzey ismin katılımıyla birlikte Filistin'deki insanlık dramına vurgu yaptı. Özhaseki, Akdeniz Parlamenter Asamblesi Ödül Töreni'nde Filistin'deki trajediye vurgu yaparak, “Sizden tek talebimiz insani ve vicdani bir duruş sergilemeniz. İnsanlık adına 'ateşkes' deyin. Kadınlar, çocuklar yaşasın deyin ve dünyaya huzur getirin” dedi.

“Kurtulabileceğinizi mi sanıyorsunuz”

Özhaseki, Tekvir Suresi'nin 26’ncı ayetini de okudu ve İsrail'in Gazze'de yaşlı, çocuk, kadın demeden aylardır sürdürdüğü zulme dikkat çekerek, “Kur'an-ı Kerim, dünyanın ve insanların sapkın yollarına dikkat çekerek 'Fe eyne tezhebûn' der. Yani, 'Nereye gidiyorsunuz, bu şekilde kaçıp kurtulabileceğinizi mi sanıyorsunuz?' şeklinde uyarır” diye konuştu.

“İnsanlık alemi sadece seyrediyor”

Bakan Özhaseki, İsrail'in saldırılarına karşı ‘sessiz olmayın’ çağrısında bulunarak, “Şu anda Akdeniz'in doğusunda bir soykırım yaşanıyor. Eşi benzeri hiç görülmemiş bir vahşet işleniyor. Kadınlar, çocuklar, gazeteciler öldürülüyor. Hastaneler bombalanıyor ve insanlık alemi basit çıkar hesaplarıyla sadece seyrediyor” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)