Taksim'de 1 Mayıs kutlanacak mı? Bakan Yerlikaya'dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs'ta Taksim gösterilere açılacak mı? sorusuna ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. İşte Yerlikaya'nın açıklamaları...

GÜNDEM 29.04.2024, 11:26 Hakan Öksüz
Taksim'de 1 Mayıs kutlanacak mı? Bakan Yerlikaya'dan açıklama

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim'in kutlamalara açılıp açılmayacağı merak ediliyordu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan konuya dair açıklama geldi. Belirlenen yerlerin dışında 1 Mayıs'ta hiçbir toplantı ve gösteriye izin verilmeyeceğini kaydeden Bakan Yerlikaya, İstanbul'da 29 caddenin trafiğe kapatılacağını belirtti. 

Taksim'de gösterilere izin verilmemesinin sebebini açıkladı

İstanbul Valiliğine başvuruda bulunan konfederasyon ve az sayıdaki temsilcisinin 1 Mayıs'ta Taksim anıtına çelenk bırakabileceğini aktaran Yerlikaya, "Taksim Meydanı, gösteri ve toplantıya izin verilen yerler arasında bulunmuyor. Çünkü Taksim ve çevresi, gösteri için uygun bir alan değil." ifadelerini kullandı.

"Terör örgütleri, Taksim çağrısı yapıyor"

Terör örgütlerinin, sosyal medya üzerinden 'Taksim'e gelin' çağrısında bulunduğunu aktaran Yerlikaya, "Bu bölgede araç yoğunluğu fazla olmaktadır. Dolayısıyla kişi haklarının korunması ile ilgili ciddi riskler bulunmaktadır." dedi.

Yorumlar (0)