CHP lideri Özel’in Dervişoğlu'nu ziyaretinin ardından ilk açıklama geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaretinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısı düzenlendi.

SİYASET 16.05.2024, 13:51 17.05.2024, 10:19 Şeyda Gül
CHP lideri Özel’in Dervişoğlu'nu ziyaretinin ardından ilk açıklama geldi

Siyasi parti liderleriyle görüşmelerini sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bugün bir görüşme daha gerçekleştirdi. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile görüşmek isteyen CHP lideri Özel, İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılarından Şükrü Kuleyn, Selcan Hamşıoğlu ve Enver Yılmaz tarafından karşılanan Özel, ardından Dervişoğlu ile görüşmeye başladı.

Görüşme sonrası ortak açıklama

İkili görüşmenin ardından ortak basın açıklamasında konuşan Dervişoğlu, duyarlılıklarını ve farklılıkları muhafaza edeceklerini söyledi. “Biz bir başlangıç değil birliktelik arayışındayız” diyen Dervişoğlu, Özel’e nazik ziyaretleri için teşekkür ettiğini ifade etti.

Sahada birbirine en yakın ilişki kuran seçmenler

Basın açıklamasında konuşan Özel ise bu önemli görevde kendisine başarılar dileyerek sözlerine başladı. İYİ Parti ile CHP'nin ilişkisi İYİ Parti'nin kurulduğu günden bu yana hep karşılıklı nezaket şeklinde ilerlediğini kaydeden Özel, iki genel başkan olarak yeniden yollarının kesişmiş olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi. “Seçmenlerimiz sahada zaten birbirine en yakın ilişki kuran seçmenlerimiz” diyen Özel, bundan sonra da Meclis'te temsil edilen partileri olarak ilişkileri en iyi şekilde yürüteceklerini aktardı.

Yargıtay başsavcılığı ataması

Yargıtay seçimindeki sonucum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği gibi olmadığını aktaran Özel, ama yaptığı Yargıtay Başsavcılığı ataması normalleşme adımına uygun olmadığını belirtti. “Anayasa ihlalinin sembol ismini başsavcı olarak atıyorsanız o zaman mevcut anayasaya uymama sorunu devam ediyor demektir” diyen Özel, oralarda Gezi’nin 28 Şubat davasının adalet beklendiğini dile getirdi. Özel, “ Bu ülkede huzur içinde yaşayacaksak insanların adalete güven duyması lazım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)