TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Yeni Anayasa kabul edilmeli”

TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. Kurtulmuş, “Parlamento içinde mümkün olduğunca geniş bir uzlaşıyla, 400'ün üzerinde bir ittifakla, Türkiye'nin yeni Anayasası'nın ulusal mutabakat metni olarak kabul edilmesi için çaba harcamalıyız” dedi.

GÜNDEM 30.04.2024, 13:43 01.05.2024, 18:35 Melina Ay
TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Yeni Anayasa kabul edilmeli”

Kurtulmuş, Anayasa çalışmaları kapsamında CHP Genel Başkanı Özel ile CHP Genel Başkanı makamında görüştü. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmeden sonra ikili kameraların karşısına geçerek, açıklama yaptılar. Kurtulmuş, Türkiye Anayasa görüşlerini almak için siyasi parti gruplarını ziyaret ettiğini belirterek, “Öncelikle, yapılacak işin doğru usullerin belirlenmesi ve buna göre müzakerelerin doğru bir şekilde yürütülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu çerçevede, temel bir kural olarak, partilerin Anayasaları olmamalıdır. Anayasa, milletin ortak iradesini yansıtan bir belgedir. Parlamento içinde mümkün olduğunca geniş bir uzlaşıyla, 400'ün üzerinde bir ittifakla, Türkiye'nin yeni Anayasası'nın ulusal mutabakat metni olarak kabul edilmesi için çaba harcamalıyız” açıklamalarında bulundu.

“CHP anlayışına uygun değildir”

Özel, siyasetin halkın gündemine duyarsız kalamayacağını vurgulayarak, "Toplumun önemli sorunları olan yoksulluk, açlık, işsizlik gibi konular varken, yeni bir anayasa talebinin toplumun önceliklerinde nerede olduğunu değerlendirmek önemlidir. Parti içindeki yetkili kurulların görüşlerini almadan doğrudan bir cevap vermek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iç demokrasi ve yönetim anlayışına uygun değildir” diye konuştu.

Yorumlar (0)