Ata Emre Akman cinayetinde baba da tutuklandı!

Motokurye olarak çalıştığı sırada 25 bıçak darbesiyle hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın vahşice öldürülmesine ilişkin acılı anne Zuhal Akman çok konuşulacak bir iddiada bulundu. Öte yandan Akman'ı öldüren E.Ö'nün babası O.Ö'nün de tutuklandığı kaydedildi.

GÜNDEM 17.05.2024, 11:59 17.05.2024, 15:55 Şeyda Gül
Ata Emre Akman cinayetinde baba da tutuklandı!

20 yaşındaki Balıkesir Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman, geçtiğimiz 6 Mayıs tarihinde bir zincir restoranda motokurye olarak çalışmaya başlamıştı. 11 Mayıs gecesi motosikletle Karaoğlan Mahallesi’ndeki bir apartmandaki daireye sipariş bırakan Akman’ın önü motoruna binmek istediği sırada 17 yaşındaki E.Ö. tarafından kesildi. Akman’ı boğazından tutan E.Ö, genç kuryeyi vücudunun çeşitli yerlerinden defalarca bıçakladı. Bir süre yalpaladıktan sonra düşen Ata Emre, kanlar içinde yere yığılarak yaşamını yitirdi.

25 bıçak darbesinden 20’si ölümcül

Olayın ardından saldırgan E.Ö. kaçarken, otopside Akman’ın vücuduna 25 bıçak darbesi aldığı ortaya çıktı. Bu darbelerden 20’sinin ölümcül olduğu belirlenirken, E.Ö. ailesiyle yaşadığı eve düzenlenen operasyonla yakalandı. E.Ö. ve saklanmasına yardımcı olduğu iddia edilen babası O.Ö., gözaltına alınırken zanlının ‘Kasten yaralama’ ve ‘tehditten’ 6 suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

Serbest bırakılan baba O.Ö. tutuklandı

Polisteki işlemlerinin ardından aynı gün adliyeye sevk edilen E.Ö. çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken, babası serbest bırakıldı. Gelen son dakika bilgisine göre cinayeti işleyen şahsın babası O.Ö'nün de tutuklandığı blgisi geldi. Böylece cinayete ilişkin tutuklama sayısı 2'ye çıktı.

Katili babası azmettirdi

Vahşice işlenen cinayette gencecik oğlunu kaybeden gözü yaşlı anne Zuhal Akman, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Katilin 17 yaşında olduğunun söylendiğini kaydeden anne, bıçaklama ve kasten yaralama gibi 6 ayrı suç kaydı olduğunu söyledi. O” caninin babası da cinayetten dolayı 10 yıldır Buca Cezaevi’nde yatıyor. Cinayetten yatan bir adam hafta sonu için izinli çıkabiliyor, Türkiye’de yeni bir meslek grubu oluşabilir. Katil azmettirildi. Bunun farkındayız” diyen Akman, babasının da cezalandırılması gerektiğini savundu. Çünkü azmettiricisinin babası olduğunu ifade eden Akman, ‘Benim yapamadığımı artık çocuğum yapacak’ diye oğluna el veren kişinin babası olduğunu söyledi. Ata’nın sipariş götürdüğü apartmanda, bu caninin babasının daha öncesinde birlikteliği olduğu söylenilen bir kadının oturduğunu kaydeden Akman, ama o kadının bir başkasıyla evli olduğunu kaydetti.

Lütfen katiller evci olarak dışarıya çıkmasın

“O caninin babası, eski kadın arkadaşına ‘Senin eşini öldüreceğim’ diyor. Kadının alt kattaki arkadaşına da bilenmiş, onu da tehdit ediyor ve ‘Senin oğlunu öldüreceğim’ diyor. Bu caninin azmettiricisi olan babasının şöyle bir beyanı var, ‘Artık benden iş geçti, benim yapamadığımı oğlum yapacak, görürsünüz.’ diye tehditleri var. Bunun da tanıkları var” diyen Akman, yani o gece apartmandan kim çıksa bunu yaşayacağını belirtti. O geceki görüntülerin bir kısmını istemeden izlediğini aktaran Akman, Ata’nın üzerinde kurye olduğunu belirten pizzacı montu olduğunu vurguladı.  Ata’nın orada işini yaptığının belli olduğunu iade eden acılı anne, “Hukuka güveniyorum. Lütfen katiller evci olarak dışarıya çıkmasın. Çünkü onlar sadece kendilerine değil, tüm Türkiye’ye, hatta dünyaya zarar” şeklinde konuştu.

Ben sevmeyi ondan öğrendim

Ata’nın babası emekli albay Erol Akman ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada Ata’nın insanlara dokunmayı seven bir çocuk olduğunu söyledi. “Arkadaşları bana ‘Ben sevmeyi Ata’dan öğrendim’ dediler, bu ne kadar güzel bir şey. Böyle bir çocuk benim elimden kaydı, gitti” diyen acılı baba, 25 bin asker yetiştirdiğini ve 25 bin askerin kılına zarar gelmediğini anlattı. Ama kendi oğlunu koruyamadığını aktaran baba Akman, “Benim oğlum, sadece öldürme gayesiyle bir yerde hazır bulunan bir cani tarafından ve bunu meslek haline getirme aşamalarında olan birisi tarafından katledildi. Biz çocuklarımızı bunun için mi yetiştirdik? Kız kardeşi var, ben onu nasıl sokağa salacağımı bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Bu vaka güvenin ayaklar altına alındığı bir vakadır

İstanbul’dan korktuğunu ama Balıkesir’den korkmadığını anımsatan baba Akman, kardeşinin sınavı olduğunu ve nasıl gireceğini bilmediğini söyledi. Bir yeri kazansa bile onu nasıl göndereceğini bilmediğini ifade eden baba Akman, “Bu saatten sonra insanlar çocuklarını nasıl güvenle başka bir şehre okumak ve bu memlekete faydalı bir birey olmak için gönderecek? Bu vaka güvenin ayaklar altına alındığı bir vakadır. Bu dava sonuna kadar takip edilmeli” sözleriyle sitem etti.

Yorumlar (0)