Bakan Şimşek: Enflasyon bu ay zirve yapacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 sonu enflasyon beklentisinde gerileme olduğunu açıkladı. Mayıs ayında yıllık enflasyonun tavan yapacağını açıklayan Şimşek, 12 ay sonrası için enflasyon beklentisini duyurdu.

EKONOMİ 17.05.2024, 11:02 17.05.2024, 12:04 Hakan Öksüz
Bakan Şimşek: Enflasyon bu ay zirve yapacak

Hayat pahalılığı her geçen gün vatandaşın cebindeki paranın erimesine neden olurken enflasyon canavarının ne zaman sakinleşeceği merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerini sosyal medya hesabından açıkladı.

"Yıllık enflasyon, zirvesine mayıs ayında ulaşacak"

Ekonomi programının olumlu sonuçlarını görmeye başladıklarını vurgulayan Şimşek, 2024 sonu enflasyon beklentisindeki gerilemenin sürdüğünü söyledi. Kalıcı fiyat istikrarının sağlanması için enflasyon ataletindeki kırılmanın önemli olduğunu kaydeden Bakan Şimşek, "Yıllık enflasyon, zirvesine mayıs ayında ulaşacak." dedi.

"12 ay sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 33,2"

Ekim 2023'te yapılan tahminlere kıyasla 12 ay sonrası için enflasyon beklentisinin 12,1 puan azaldığını vurgulayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyon beklentisi, 12 ay sonrası için yüzde 33,2'ye geriledi. Mayıs ayından sonra enflasyonda hızlı bir düşüş öngörülüyor." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)