Bilanço açıklandı: 47 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 47 teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

GÜNDEM 16.05.2024, 13:03 Şeyda Gül
Bilanço açıklandı: 47 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığınca yapılan haftalık basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelesini sahanın gerekliliğine uygun, alışılmadık ve öngörülemez düzeyde, artan bir etki ve yoğun bir baskıyla sürdürdüğü ifade edildi. Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildiği ifade edilen açıklamada, 1 Ocak tarihinden bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının bine ulaştığının bilgisine yer verildi. MSB’den yapılan açıklamada, ayrıca geçtiğimiz hafta içerisinde Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK'lı terörist daha Habur'daki hudut karakoluna teslim olduğu ifade edildi.

Teröre 'Pençe' darbesi

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekat bölgesinde devam eden arama-tarama faaliyetleri kapsamında da teröristlere ait 4 odalı bir mağara tespit edildiği belirtilen açıklamada, mağaralarda muhtelif miktarda ele geçirilenler sıralandı. Uçaksavar ve tanksavar silahı, roketatar, bomba atar, havan, piyade tüfeği, keskin nişancı tüfeği ve makineli tüfeğin ele geçirildiği belirtilen açıklamada, bunlara ait mühimmat, el bombaları, dürbün, telsiz ve çok sayıda malzemenin yakalandığı bilgisine yer verildi.

Bugüne kadar 931 terörist etkisiz hale getirildi

Pençe-Kilit Harekatı'nda bugüne kadar 931 terörist etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, operasyonlarda değişik çaplarda toplam 1970 silah ve 837 bin 630 mühimmat ele geçirildiği kaydedildi. 2 bin 741 mayın/el yapımı patlayıcı tespit ve imha edildi aktarılan açıklamada, 1021 mağara/sığınağın da kullanılamaz hâle getirildiği bildirildi.

Yasa dışı geçişler engelleniyor

Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirleri ve tesis edilen çok katmanlı emniyet sistemi ile korunan hudutlarda, son bir haftada 493 şahısın yakalandığı belirtilen açıklamada, 1 Ocak’tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 3 bin 981 şahıs yakalandığını dile getirildi. Açıklamada, son bir haftada engellenen 1675 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı 54 bin 117 olduğu aktarıldı.

Karadeniz Tahıl Girişiminin yenilenmesi için gayretlerimiz dile getirilmiştir

Ukrayna Savunma Bakanı'nın Ankara ziyaretine ilişkin soruyu yanıtlayan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Ukrayna Savunma Bakanı Sayın Rüstem Umerov’u Türkiye’de ağırlamış olmaktan memnuniyet duydukları kaydedildi. Oldukça samimi, yapıcı bir ortamda gerçekleşen ve ilişkileri daha da güçlendirdiği aktarılan açıklamada, “Görüşmede; Ukrayna’nın bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne olan desteğimiz, Karadeniz’de gerilimin önlenmesi gerektiğine olan inancımız ve Montrö Sözleşmesi’ni tavizsiz bir şekilde uygulamaya devam edeceğimiz, Karadeniz Tahıl Girişiminin yenilenmesi için gayretlerimiz dile getirilmiştir” şeklinde yanıt verildi.

Tasarruf tedbirleri

Milli Savunma Bakanlığı'nın tasarruf tedbirlerine de değinen kaynaklar, hâlihazırda yürürlükte bulunan idari hususlardaki tasarruf tedbirlerine en fazla uyan bakanlıklardan biri olduğu belirtildi. Söz konusu yeni tedbirler kapsamında bakanlığın Savunma ve Güvenlik alanındaki görev ve sorumluluklarını etkileyecek bir husus bulunmamakta olduğu belirtilen açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın alınacak tasarruf tedbirleri hakkında yapmış olduğu vurgulandı. “Görüleceği üzere savunma ve güvenlik alanları hariç tutularak gerekli hassasiyet gösterilmiştir” denilen açıklamada, bakanlığın da önümüzdeki dönemde, açıklanan tasarruf tedbirlerini hassasiyetle uygulamaya devam edeceğinin altı çizildi.

Yorumlar (0)