Kadıköy'de metruk binanın çatısı alev alev yandı

Kadıköy Osmanağa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için boşaltılan 5 katlı binanın çatısında yangın çıktı. İtfaiye ekipleri, bir saatlik çalışmanın ardından yangını söndürdü.

YAŞAM 21.05.2024, 00:14 21.05.2024, 18:19 Buse Önder
Kadıköy'de metruk binanın çatısı alev alev yandı

Kadıköy ilçesi Osmanağa Mahallesi Teyfik Gelenbe Sokak'ta bulunan ve yıkılacağı için boşaltılan 5 katlı bir binanın çatısında yangın çıktı. Olay, saat 21.30 civarında gerçekleşti. İddiaya göre, kentsel dönüşüm çerçevesinde boşaltılan binada madde bağımlıları yangına sebep oldu. Alevler hızla büyüyerek tüm çatıyı sardı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yaklaşık bir saat süren çalışmaların ardından yangını kontrol altına alarak söndürdü.

‘Boş binalara madde bağımlıları giriyor’

Yangınla ilgili konuşan esnaf Yavuz Özkaya, "Burada birçok bina yıkılıyor. Bu bina da kentsel dönüşüm kapsamında boşaltıldı ama neden hemen yıkılmıyor? Boş binalara madde bağımlıları giriyor ve yangına sebep oluyor. Bu durum, çevredeki insanlar için büyük bir tehlike. Kadıköy'ün göbeğinde böyle bir şey nasıl olabilir? Yetkililer neden müdahale etmiyor?" ifadelerini kullandı.

Polis ekipleri, yangınla ilgili inceleme başlattı.

Yorumlar (0)