Hastaneden randevu alamayanlara ‘ilginç çözüm’

İzmir’in Bornova ilçesinde yıllardır fatura ödeme merkezi işleten Rahim Şerifoğlu, son 2 yıldır iş yerindeki bilgisayarını kullanarak özellikle internet konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşların hastane randevularını alıyor. Hizmetiyle ilgili konuşan Şerifoğlu, “Genelde yaşlı insanlar geliyor. Onlara yardımcı olmak amacıyla yapıyorum. Parası olan 10 TL veriyor, yoksa zaten sorun değil” dedi.

GÜNDEM 20.05.2024, 14:29 21.05.2024, 11:53 Melina Ay
Hastaneden randevu alamayanlara ‘ilginç çözüm’

Bornova'da uzun yıllardır fatura ödeme merkezi işleten Rahim Şerifoğlu, son 2 yıldır iş yerindeki bilgisayarını kullanarak internet kullanımı konusunda sıkıntı yaşayan yaşlı vatandaşların hastane randevularını alıyor. İşlemleri E-Devlet üzerinden gerçekleştirdiğini söyleyen Şerifoğlu, “Genelde yaşlı insanlar geliyor. Onlara yardımcı olmak amacıyla yapıyorum. Parası olan 10 TL veriyor, yoksa zaten sorun değil. İnterneti kullanmayı bilmeyenler var. Herkes bunu yapamaz zaten. İnterneti kullanmasını bilmesi, E-Devlet'i açması, randevu saatlerini bilmesi, randevu iptal etmeyi bilmesi lazım. 24 yıldır fatura ödeme merkezini işletiyorum, randevu alma işini de 2 yıldır yapıyorum” diye konuştu

“İhtiyaç duydukça buraya geliyoruz”

Randevu almak için fatura ödeme merkezine gelen Şaban Karaali (57), “İnternetten randevu alma konusunda bilgi sahibi olmadığım için Rahim arkadaşımıza geldim. Kendisi bize yardımcı oluyor. Yaklaşık 6 aydır ihtiyaç duyduğumuzda randevu almak için buraya geliyoruz. Geçen sefer dermatoloji bölümü için bakmıştık ama yoğunluktan dolayı randevu alamadık” açıklamalarına yer verdi.

Hastane işlemlerini oradan hallediyor

Bu hizmetten yararlanan vatandaşlardan Ramazan Mert Türk (63) ise, “3 hafta önce yaptırdığım katarakt ameliyatının randevusunu buradan almıştım. Bugün de kontrol için hastaneye gideceğim, bu yüzden hastane çıktısını aldım” ifadelerini kullanıldı.

Yorumlar (0)