Azerî ordusu stratejik tepeleri işgalden kurtardı

Gece Ermenistan güçlerine kan kusturan Azerbaycan ordusu, stratejik önemdeki bazı tepeleri de işgalden kurtardı.

GÜNDEM 02.10.2020, 09:05 02.10.2020, 17:27
Azerî ordusu stratejik tepeleri işgalden kurtardı

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, hudutlarını ve sivil halkını Ermeni saldırılarından korumak için başlattığı, daha sonra topraklarını işgalden kurtarma operasyonuna dönüşen karşıt saldırılarda işgal altındaki Ağdere vilayetinin Madagiz bölgesinde bulunan stratejik öneme haiz bazı tepeleri işgalden kurtararak kontrolü tamamen ele geçirdi.

Sahadaki gelişmeleri anlık olarak uluslararası kamuoyuna fotoğraf ve görüntülerle duyuran Azerbaycan Savunma Bakanlığı, cephenin çeşitli bölümlerinde şiddetli çatışmaların gece boyunca sürdüğünü duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, Azerbaycan ordusu Cebrail-Fuzuli istikametinde Ermenistan güçlerinin direnişlerini kırarak ve ağır zayiatlar verdirerek geri çekilmeye zorladı ve önemli ilerleme sağladı.

Murov Dağı yönünde de durum Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin lehine gelişmiş durumda ve bu noktalar tamamen Azerî ordusunun kontrolü altında. Ağdere kentinin Madagiz bölgesinde de stratejik önemdeki bazı tepeler Ermeni güçlerinden arındırılmış ve işgalden kurtarılmış durumda.

Gece boyunca süren şiddetli çatışmalarda, Ermeni güçlerinin 5 zırhlı aracı imha edildi ve çok sayıda askeri etkisiz duruma getirildi.

Gönüllüler korkup savaşmaktan vazgeçti

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, Ermeni işgali altındaki bölgelere Ermenistan'dan getirilen sivil gönüllülerin ise, çatışmanın yoğunluk ve şiddetiyle ağır zayiatlardan korkup savaşmaktan vazgeçtikleri istihbaratına sahip oldukları bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, çatışmalarda Azerî Türklerinin büyük başarı sağladığı ve çeşitli bölgelerde hakim konuma erişerek bazı toprakları işgalden kurtardıkları, bunun da moral ve motivasyonu yükselttiği bilgisini verdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıklamasında, "Başarılar, Azerbaycan ordusu mensuplarının kazanma kararlılığını ve yüksek savaşma ruhunu daha da artırdı." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)