Fatih Terim Panathinaikos ile yollarını ayırdı

Teknik direktör Fatih Terim, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yunanistan Süper Lig ekiplerinden Panathinaikos ile yollarını ayrıldığını duyurdu.

SPOR 17.05.2024, 10:43 18.05.2024, 09:38 Şeyda Gül
Fatih Terim Panathinaikos ile yollarını ayırdı

Yunanistan Ligi'nde şampiyonluk ihtimali matematiksel olarak kalmayan Panathinaikos’ta flaş bir ayrılık yaşandı. Panathinaikos, teknik direktör Fatih Terim ile yollarını ayırma kararı alırken teknik adamdan konuya ilişkin açıklama geldi. Kulüpten resmen ayrıldığını açıklayan Fatih Terim, geçtiğimiz Aralık ayından bu yana ekibi ile birlikte var gücüyle çalıştığı Panathinaikos Futbol Kulübü'nde hedefinin 2023 - 2024 sezonunu şampiyon tamamlamak olduğunu kaydetti. “Çok kıymetli Panathinaikos taraftarlarına 13 senedir kavuşamadıkları şampiyonluğu hep beraber yaşatmaktı” diyen Terim, dün akşam bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptığı Sayın Başkan Alafouzos ile 2024 - 2025 sezonu için planlarının uyuşmadığı sonucuna vardıklarını dile getirdi. Başarılı teknik adam, “Bu değerlendirme neticesinde, profesyonel ilişkimizin devam etmemesinde karar kılındı” ifadelerini kullandı.

Herkese teşekkürlerini iletti

Atina'da geçirdiği 6 ay boyunca kendisini bağrına basan başta Panathinaikos taraftarlarına teşekkürlerini ileten Terim, sayın Başkan Giannis Alafouzos'a, kulüp çalışanlarına ayrıca kendisine ve ekibine sevgi ve saygısını her fırsatta gösteren futbol kamuoyuna da çok teşekkürlerini iletti. Terim, “Panathinaikos kulübüne bundan sonraki süreçte en içten duygularımla başarılar diliyorum. Yeni yollar ve yolculukların uzak olmadığı zamanlarda görüşmek dileğiyle” dedi.

Yunanistan Kupası'nda finale taşıdı

Fatih Terim, Panathinaikos'un başında 26 resmi maça çıktı. Bu maçlarda 14 galibiyet elde eden Terim, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyet kazandı. Terim, Panathinaikos'u, Yunanistan Kupası'nda finale taşımıştı.

Ligin son maçında oynanacak Olympiakos derbisinde ve Yunanistan Kupası finalinde oynanacak Aris maçında Christos Kontis'in görev yapacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)