Ermeni ordusu gazetecileri de vuruyor

İşgalci Ermenistan ordusu, çatışmanın yaşandığı bölgelerde, sivillerin dışında, görevlerini icra eden gazetecileri de hedef alıyor.

GÜNDEM 01.10.2020, 11:31 02.10.2020, 15:23
Ermeni ordusu gazetecileri de vuruyor

Azerbaycan'da sivil halkın yaşadığı yerlere silah, top ve havan atışlarına devam eden Ermenistan ordusu, insanlık ve savaş suçlarına, bölgede görev yapan gazetecileri hedef alarak yenilerini ekliyor.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri mevzilerine ve Azerbaycan-Ermenistan sınır hattına yakın Azerî Türklerinin yaşadığı sivil yerleşim birimlerine 27 Eylül Pazar sabahı başlattığı top, silah ve havanlı saldırıların yönünü zaman zaman gazetecilerin olduğunu bildiği noktalara kaydıran Ermenistan ordu güçleri, ilk gün Anadolu Ajansı ve TRT ekiplerinin bulunduğu noktaları vurmuş, son 5 gün ise yine gazetecilerin görev yaptığı alanlara doğru atışlar gerçekleştirmişti.

Çok sayıda gazeteciyi ölümün kıyısına getiren Ermenistan ordusu birlikleri, aralarında AA ve TRT'nin de bulunduğu basın kuruluşlarına dönük saldırılarını sürdürüyor.

Son 5 gün içinde ARB TV, ATV, BAKU TV, Hazar TV, İctimai TV, SPACE TV, AZERTAC, APA Haber Ajansı ve Turan Haber Ajansı gibi televizyon kanallarının ve haber ajanslarının personellerinin görevlerini icra ettiği bölgelere Ermenistan ordusuna ait çok sayıda silah, top ve havan mermisi isabet etti.

Zaman zaman 100 metre gibi yakın mesafelerine isabet eden patlayıcı mermiler sebebiyle gazeteciler korku dolu anlar yaşadılar.

Zor şartlar altında görevlerini yapan gazeteciler, Ermenistan ordusunun doğrudan kendilerini hedef almasına rağmen görevlerini sadakat ve sabır içinde yürütüyor.

Yorumlar (0)