"Ermenistan, Rusya'nın müdahalesini isteyecek!"

Times isimli İngiliz gazetesi, Azerbaycan ile gerginlik yaşayan Ermenistan'ın, "Rusya'nın müdahalesini" talep edebileceğini bildirdi. 

DÜNYA 01.10.2020, 12:43 01.10.2020, 12:54
"Ermenistan, Rusya'nın müdahalesini isteyecek!"

Times isimli İngiliz gazetesi, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan Dağlık Karabağ krizini analiz etti. 

Analiz haberde, Ermenistan'ın, Azerbaycan karşısında "Rusya'nın müdahalesini" talep etme olasılığının gündemde olduğu bildirildi. 

Söz konusu haberde, iki ülke arasında gerçekleşen çatışmalar sırasında onlarca kişinin yaşamını yitirdiği, bu kişilerin arasında sivillerin de bulunduğu ifade edildi. 

Azerbaycan toprağı olduğu kabul edilen Dağlık Karabağ'ın 1994 yılından beri Ermenistan'ın kontrolünde olduğu belirtilen haberde, Ermenistan'ın iddialarına yer verildi.

Haberde, "Türk F-16 savaş uçağı tarafından Ermeni savaş uçağının düşürüldüğüne" dair iddialar ortaya atıldığı kaydedilerek, Türkiye'nin bunu kabul etmediğine dikkat çekildi. 

"Türkiye, çatışmalara doğrudan dâhil olduğunu kabul etmiyor"

Türkiye'nin Azerbaycan'a hem sahada hem masada destek vereceğini duyurduğu aktarılan haberde, "Ankara, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) çatışmalara doğrudan dâhil olduğunu kabul etmiyor." ifadelerine yer verildi. 

Haberde, Ermenistan'ın, Rusya'nın liderliğindeki KGAÖ'ye (Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü) üye olduğuna dikkat çekiliyor. 

"Paşinyan destek isteyebilir"

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Rus lider Vladimir Putin'in görüşmede bulunduğu aktarılan haberde, "Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ordusunun Dağlık Karabağ'ı savunabileceğini ifade etse de Azerbaycan ile çatışmaların şiddetini artırması halinde destek isteyebileceğini belirtiyor." denildi. 

"Rusya çekiniyor"

Rusya'nın "Türkiye'nin ateşe körükle gittiğini" söylediği aktarılan haberde, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un bazı açıklamalarda bulunmaktan çekindiğine dikkat çekildi. 

"İki lider de barış görüşmelerini reddediyor"

Haberde, hem Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in hem de Paşinyan'ın barış görüşmelerini kabul etmediği vurgulanarak, "Paşinyan, Ermenilerin varoluşsal bir tehdit ile karşı karşıya olduğunu söylüyor. Askeri operasyonların devam ettiğini kaydeden Paşinyan, barış görüşmeleri yapılmasının çok güç olduğunu belirtiyor." ifadelerine yer verildi. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in açıklamalarına da değinilen haberde, "Paşinyan'ın Dağlık Karabağ'ı Ermenistan toprağı olarak kabul ettiğini aktaran Aliyev, bu şekilde barış görüşmelerinden bahsedilemeyeceğini söylüyor." denildi. 

Yorumlar (0)