Ermeni motorize birliği komutası vuruldu 

Kahraman Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun 18. Motorize Tümenine bağlı 41. Alayının komuta bölgesini yerle bir etti.

GÜNDEM 30.09.2020, 13:34 01.10.2020, 12:31
Ermeni motorize birliği komutası vuruldu 

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin, Ermenistan ordusunun 18. Motorize Tümenine bağlı 41. Alayının komuta alanını nokta atışıyla yerle bir ettiği bildirildi.

Sahadaki gelişmeleri anlık olarak uluslarası basına bildiren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yaptığı son açıklama ile, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin 18. Motorize Tümenine bağlı 41. Alayının komuta mıntıkasının nokta atışıyla tam isabet vurulduğunu ve söz konusu bölgedeki Ermeni güçlerin komutasının tamamen kırıldığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, silahlı insansız hava araçları görüntülerinden çok sayıda Ermeni askerinin öldüğünü ya da yaralandığını tespit ettiklerini belirterek, Ermeni Alay Komutanlığının yaralıları tahliye etmek için yardım istediğini bildirdi.

İşgalci Ermeni ordusu, 27 Eylül Pazar sabahı silah, top ve havan atışlarıyla sınır bölgesine yakın olan Azeri Türklerine ait sivil yerleşim alanlarını vurmuş, Ermeni saldırılarında çok sayıda sivil şehit olmuştu.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan güçlerinin alçak saldırılarına karşı saldırı başlatmış, 3 gündür kesintisiz süren çatışmalarda, yıllar önce işgal edilmiş toprakları küçük parçalar halinde de olsa almaya başlamıştı.

Yorumlar (0)