Ermeniler yine sivil yerleşimleri vurdu

İşgalci Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın Tenter şehrine top saldırısı düzenledi.

GÜNDEM 30.09.2020, 08:30 30.09.2020, 16:47
Ermeniler yine sivil yerleşimleri vurdu

İşgalci Ermenistan ordusunun, Azerbaycan'ın Terter şehrindeki sivil yerleşim birimleri hedef alınarak buralara top atışları düzenlendiği belirtildi.

Sahada gelişmeleri anlık duyuran Azerbaycan Savunma Bakanlığı, son gelişme olarak Ermenistan Ordusu'nun yine insanlık ve savaş suçu işlediğini belirterek, sabah yerel saat ile 08.00 itibarıyla başlayan top saldırılarında, sivil halktan yaralananların bulunduğu kaydedildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ayrıca top atışları sebebiyle bazı noktalarda sivil altyapının ciddi derecede zarar gördüğünü bildirdi.

Goranboy iline de top atışları yapıldı

Ermenistan ordusu ayrıca Azerbaycan'ın Goranboy vilayetinin Aşağı Ağcakend köyüne de top atışları düzenledi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, sivil yerleşim birimlerine yapılan saldırıların engelenmesi için Azerbaycan ordusunun da karşılık vereceğini bildirdi.

Son durum

Ermenistan ordusu 27 Eylül Pazar sabahı Azerbaycan-Ermenistan hattına yakın sivil yerleşim yerlerini hedef alarak silah, top ve havan atışları ile geniş çaplı saldırı düzenlemiş, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ise saldırılara misliyle karşılık verince hâlen devam eden şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Azerbaycan ordusu seneler önce işgal edilen toplakların çok küçük bir bölümünü geri almış, Ermeni ordusu ise çatışmalarda ağır zayiat vermişti.

Azerbaycan Başsavcılığı yaptığı açıklamada ise sivil halktan 11 şehit ve 33 yaralı olduğunu duyurmuştu.

Yorumlar (0)