Azerîler, bir Ermeni alayını yok etti!

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Ermeni ordusunun bir alayını tamamen yok etti.

DÜNYA 29.09.2020, 10:30 29.09.2020, 16:59
Azerîler, bir Ermeni alayını yok etti!

Kardeş ülke Azerbaycan'ın kahraman ordusu, Ermenistan ordusunun motorlu piyade alayını tamamen yok etti.

Gelişmeleri anlık duyuran Azerbaycan Savunma Bakanlığından yeni haber geldi. Basına açıklamalarda bulunan Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Hizmeti Başkanı Albay Vagif Dergahlı, Ermeni ordusu tarafından işgal edilen Hocavend bölgesinde konuşlu 3. Martuni motorlu piyade alayının darmadağın edildiğini ve tamamen yok edildiğini bildirdi.

Çok ağır asker ve askerî teçhizat kaybı yaşayan düşman alayının tamamen imha edildiği bilgisini veren Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Hizmeti Başkanı Albay Vagif Dergahlı, Türk düşmanı Ermeni ordusunun komutanlığının bölgedeki herkesi, ölülerin tahliyesine ve yaralıların götürülmesine yardım etmeye çağırdığı bilgisini paylaştı.

Ermenistan dün erkeklerin seferberlik görevinden korkmaları sebebiyle ülkeden kaçmamaları için tedbirler almış ve belirli yaş aralığındaki savaşabilecek durumda olan erkeklere yurt dışına çıkış yasağı koymuştu.

Azerbaycan ise dün, Ermeni Özel Kuvvetler Komutanı Yarbay Vardanyan Lemik Areği'nin etkisiz duruma getirildiğini duyurmuştu.

Azerbaycan 27 yıldır işgal altında bulunan Fuzuli şehir merkezini Ermeni güçlerinden temizlemişti.

Ağır zayiatlar veren Ermeni ordusu, temizlenen bölgelerden kaçarken ölü ve yaralılarını toplayamamış, ölüler arasında çok sayıda Suriye'den getirilmiş Ermeni kökenli paralı askerlerin olduğu tespit edilmişti.

Yorumlar (0)