Ermeni güçlerine turan kuşatması!

Ağdere-Terter yönünde ilerleyen Azerbaycan ordusu, Ermenistan güçlerini turan taktiği ile kuşatma altına aldı.

GÜNDEM 30.09.2020, 10:43
Ermeni güçlerine turan kuşatması!

Ermenistan'ın sivil Azerî halka yönelik saldırılarını ve toprak bütünlüğünü korumak için karşı saldırı başlatan Azerbaycan ordusu, işgal altındaki toprakları kurtarmak için ilerleyişini sürdürüyor.

Kahraman Azerî Türk ordusu karşı saldırıda, Ağdere-Terter yönünde Ermenistan ordusuna bağlı güçleri, Türklerin bin yıllık taktiği olan turan taktiği ile kuşatma altına almış durumda.

Sahadaki gelişmeleri an be an uluslararası kamuoyu ile paylaşan Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ermenistan güçlerinin saldırılarını engelleme, Ermeni güçlerini imha etme ve alanı Ermeni güçlerinden temizleme operasyonunun devam ettiğini kaydetti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, kahraman Azerbaycan ordusunun, Ağdere-Terter yönünde Ermenistan ordusuna bağlı güçleri kuşatma altına aldığı dile getirildi.

Orta Asya'dan beri Türklerin her defasında başarıyla sonuçlanan savaş stratejisi "Turan Taktiği" (hilal taktiği) bu kez Dağlık Karabağ'da kahraman Azerbaycan Türkleri tarafından kullanılıyor. Azerbaycan ordusu Ermeni birliklerini sürekli bir noktada sıkıştırarak kuşatma altına alıyor ve etkisizleştiriyor.

Yorumlar (1)
RIDVAN PALTA 4 yıl önce
Bir bilgi veriyırsanız doğru verin. Bilmiyorsanız da bilene sorun. TURAN TAKTİĞİ bin yıllık değildir en az iki bin ikiyüz yıllıktır. İlk kez yüce başbuğ METE HAN tarafından çinli köpeklere karşı PAİ TENG savaşlarında uygulanmıştır. İkincisi azeri diyerek bölücülük yaptığınızın farkındamısınız? Azeriler iran kökönli yani farai bir topluluktur ve milattan önce azerbaycan bölgrsinde yaşamış bir topluluktur. Günümüzde ise o bölgede öz ve öz OĞUZ TÜRKLER yaşamaktadır. Unutmayın ki anadoluda OĞUZ TÜRKÜDÜR bu vesileyle yaptığınızın sovyetlerin yaptığı TÜRKLÜĞÜ bölme ve asimilasyon politikasından bir farkı kalmamaktadır yok bunu bilmeden yaotıysanız düzeltiniz. Bilerek yapıyırsanız da YÜCE TÜRKLÜĞÜN İÇENE GİRMİŞ BÖLÜCÜ UNSUR OLMAKTASINIZ Kİ HABERİNİZİN BİR DEĞERİ OLAMAZ.